Meyveli Pasta
Sevdiklerinizin doğum günü için hem kekini hem de kremasını kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz meyveli pasta tarifi. Damak tadınıza göre istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
Malzemeler,
Kek için,
* 4 Adet yumurta
* 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
* 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya
* 4 Türk kahvesi fincanı un
Kreması için,
* 3 Su bardağı süt
* 2 Çay bardağı toz Şeker
* 1 Çay bardağı un
* 2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 Paket vanilya
* 2 Adet yumurta Sarısı
İçi için,
* Çeşitli meyveler
Üzeri için,
* Krem şanti
Hazırlanışı,
1. Pasta kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp köpürene dek çırpın.
2. Yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
6. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
7. Kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
8. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
9. Kremayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyasını ekleyip karıştırın.
10. Kremanın soğuması için kenarda bekletin.
11. Pasta için kullanacağınız meyveleri küp şeklinde doğrayın.
12. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
13. Soğumuş pasta kekini yatay olarak üçe bölün.
14. Tabanına hazırladığınız kremanın yarısını sürün.
15. Üzerine meyveleri dizin.
16. Pasta ikinci parçasını meyvelerin üzerine kapatın.
17. Üzerine krema sürüp meyve dizin.
18. Pasta kekinin üst katını düzgünce yerleştirin.
19. Kalan kremayla pastanın etrafını kaplayın.
20. Üzerini süslemek için krem şantiyi sürün.
21. Buzdolabında 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.