malzemeler:
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 750 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet hazır kakaolu kek
- ceviz içi
- 2 adet orta boy şeftali
- 1 salkım üzüm
- 1 adet kiraz
- yuvarlak renkli çikolatalar
1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika karıştırın.
3. tamamen soğuyunca hazır kekin bir parçasının iç yüzeyine kremadan sürün. kremanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde dövülmüş ceviz içi serpin. diğer parçanın da iç yüzeyine kremadan sürüp bu parçayı cevizin üzerine kapatın.
4. pastanın her tarafını krema ile kaplayın. (kremayı yayarken kekin parçaları zaman zaman kremaya karışabilir.) pastayı ikram etmenize 1 saat kalana kadar bu şekilde buzdolabında bekletin.
5. şeftalileri yıkayın, soyup dilimleyin. dilimleri pastanın üzerine dizin. ortasına üzüm taneleri yerleştirin. üzümlerin ortasına da bir adet kiraz tanesi yerleştirin.
6. yuvarlak çikolataları pastanın etrafına dizip servis yapın.
not: hazır kek yoksa 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendiniz de pişirebilirsiniz.