incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler (6 kişilik) 6 baklava yufkası 1 dilimlenmiş muz
1 rendelenmiş elma
2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 yemek kaşığı esmer şeker 6 kuru kayısı 6 kuru hurma Yarım çay bardağı ceviz 8 kiraz şekerlemesi 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için Pudra şeker
Yapılışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Muz, elma, kuru üzüm, ceviz ve toz şekeri bir kaseye alın. Kayısı, kiraz şekerlemesi ve hurmayı küp doğrayıp kaseye ekleyin ve karıştırıp harmanlayın. Baklava yufkalarını kare şeklinde kesin ve aralarına yağ sürerek 3 tanesini köşeleri denk gelmeyecek şekilde üst üste yerleştirin. Karışımdan 1 yemek kaşığı kadar yufkanın ortasına alın ve büzerek bohça şekli verin. Açılmaması için fırın ipi ile bağlayın ve üzerine fırça ile ayçiçeği yağı sürün. Fırında 20-25 dakika pişirin ve ipleri çıkarın. Kurdele bağlayın. Üstüne pudra şeker serpiştirip servis yapın.
alinti