Mezgit Graten
Balıkları temizledikten sonra kısık ateşte sütle birlikte 10-15 dakika pişirin ve süzün. Balıkların kılçıklarını ve derisini çıkarın. Büyük parçalar halinde, dibi yağlanmış, ısıya dayanıklı cam bir kabın altına dizin. Bir tavada tereyağını eritin, unu ekledikten sonra ağır ateşte 3-4 dakika kavurun. Tereyağlı karışımı balıkların üzerine dökün. Ardından peyniri ve ufalanmış ekmek içini tepsiye katın. Fırına verdiğiniz balıkları üzerleri kızarana kadar pişirin.
4
kişilik
45 dakika
Türkiye
Malzemeler
4 adet mezgit
2 fincan tulum peyniri
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı ekmek içi
Tuz, karabiber
Balıkları temizledikten sonra kısık ateşte sütle birlikte 10-15 dakika pişirin ve süzün. Balıkların kılçıklarını ve derisini çıkarın. Büyük parçalar halinde, dibi yağlanmış, ısıya dayanıklı cam bir kabın altına dizin. Bir tavada tereyağını eritin, unu ekledikten sonra ağır ateşte 3-4 dakika kavurun. Tereyağlı karışımı balıkların üzerine dökün. Ardından peyniri ve ufalanmış ekmek içini tepsiye katın. Fırına verdiğiniz balıkları üzerleri kızarana kadar pişirin.
4
kişilik
45 dakika
Türkiye
Malzemeler
4 adet mezgit
2 fincan tulum peyniri
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı ekmek içi
Tuz, karabiber