incitanemtuana
Daimi Üye
Midenin başlıca görevi, besinleri ince bağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusundaki yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat meydana getiren geğirmeler, bir mide rahatsızlığının belirtisidir. Bu gibi rahatsızlıklar ebegümeci ve keten tohumu ile giderilebilir.
Mide Rahatsızlığını Gidermek İçin Bitkisel Formüller
ALINTI
Mide Rahatsızlığını Gidermek İçin Bitkisel Formüller
- 1 bardak kaynar suya, 20 gram menekşe konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
- Civanperçemi az pelin otuyla birlikte kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
- Yemeklerin üzerine veya gerektiğinde 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Yemeklerden sonra midede meydana gelen ağırlığı giderir.
- Bir bardak kaynar suya 4 gr dağ reyhanı konulur 10 dakika bekletilip, çay yerine içilir.
- Yemekten 1-2 saat sonra içilen çay faydalı olur.
- 8 kilo kaynar suyun içine, 500 gram sarı kantaron bitkisi konulur. 40 dakika kaynatılır, süzülür dolapta muhafaza edilir, sabah, öğle, akşam yemeklerinden 1 saat önce bir bardak içilir.
- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur 10 dakika kaynatılır günde 2-3 bardak içilir.
- Kudret narı olgun meyvelere balla macun yapılıp yenilir.
- Bir bardak kaynar suya, 10 gr civanperçemi konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
- Bir bardak kaynar suya 10 gr kuşburnu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-4 bardak içilir.
ALINTI