Milföy ekler(10 kişilik)

Hazırlık süresi : 10 dakika
Pişirme süresi : 40-45 dakika
Malzemeler:
10 adet milföy
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıpları yağlamak için )
Kreması için:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
15 gr nişasta
20 gr un
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Sosu için:
160 gr bitter çikolata
120 gr krema
Hazırlanışı: Her bir milföyü, tereyağıyla yağladığınız silindir şeklinde kalıplara sarın. 190 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin.
Sütü bir kapa alarak kaynatın. Yumurta sarısı, toz şeker, nişasta, un ve bir paket vanilyayı başka bir pişirme kabında çırparak iyice karışmasını sağlayın. Kaynayan sütü bu karışıma yavaş yavaş ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin. Orta ateşte 2 dakika pişirerek kıvam almasını sağladıktan sonra kremaya ilave ederek el mikseri yardımı ile iyice yedirin.
Sosu hazırlamak için: Bitter çikolatayı benmari usulü 7 dakika eritin. Kremayı erittiğiniz çikolataya ilave edip iyice karıştırın. Pişen milföy silindirlerinin içine bir sıkma torbası yardımıyla kremayı doldurun. Üzerlerine hazırladığınız çikolata sosunu yayın. Dilerseniz bir miktar eritilmiş beyaz çikolatayı da üzerine ince bir şekilde dökerek süsleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.
Alıntı

Hazırlık süresi : 10 dakika
Pişirme süresi : 40-45 dakika
Malzemeler:
10 adet milföy
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıpları yağlamak için )
Kreması için:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
15 gr nişasta
20 gr un
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Sosu için:
160 gr bitter çikolata
120 gr krema
Hazırlanışı: Her bir milföyü, tereyağıyla yağladığınız silindir şeklinde kalıplara sarın. 190 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin.
Sütü bir kapa alarak kaynatın. Yumurta sarısı, toz şeker, nişasta, un ve bir paket vanilyayı başka bir pişirme kabında çırparak iyice karışmasını sağlayın. Kaynayan sütü bu karışıma yavaş yavaş ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin. Orta ateşte 2 dakika pişirerek kıvam almasını sağladıktan sonra kremaya ilave ederek el mikseri yardımı ile iyice yedirin.
Sosu hazırlamak için: Bitter çikolatayı benmari usulü 7 dakika eritin. Kremayı erittiğiniz çikolataya ilave edip iyice karıştırın. Pişen milföy silindirlerinin içine bir sıkma torbası yardımıyla kremayı doldurun. Üzerlerine hazırladığınız çikolata sosunu yayın. Dilerseniz bir miktar eritilmiş beyaz çikolatayı da üzerine ince bir şekilde dökerek süsleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.
Alıntı