incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
Kare borcam için: 8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık veya badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı :
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın. Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin. İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin. Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün. Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın. İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.
alinti