Milföy Pasta

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
677062754963.jpg


Milföy Pasta

Milföy hamuru
Limon Suyu
Şeker
Tarçın
4 adet elma
50 gram bal
3 yumurta sarısı
2 kaşık kayısı reçeli
60 gram badem
Yarım bardağı süt kreması

YAPILIŞI:
Tepsiyi yağlayın. Elmaları dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Badem ezmesi ve ceviz içini karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip, açın. Hamurdan 14 santim çapında yuvarlak 4 parça çıkarın. Hamurları tepsiye yerleştirip üzerlerine karışımdan sürün. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin. Fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan yağı karıştırın. Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp karıştırın. Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün. Tarçınlı krema ile servis yapın.

Takvim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst