Milföylü Kremali Tavuk ve Mantar Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre






son.JPG


malzemeler (4 kişilik)
2 adet büyük mantar
1 parça tavuk ğöğsü
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krema
2 su bardağı su (tavuğun suyu)
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz/ kırmızı biber/nane
üzeri için : 4 yaprak milföy hamuru
yapılışı
*ince ince doğranan mantar ve tavuk ğöğsü (doğranmamış) ayrı tencerelerde pişirilir.
*derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur.
*Kavrulan una tavuk suyu eklenerek karıştırılır.içerisine daha önce pişen ve ince ince doğranan mantar,tavuk ve limon suyu eklenir.
*5 dk. kaynayan çorba ocaktan alınarak içine krema katılarak karıştırılır.son olarak tuz ve baharatlar eklenir ve porselan muffin kaselerine birer kepçe paylaştırılır.
*fotoğraflarda görüldüğü gibi üzeri bıçak yardımıyla çizilen milföy hamurları kaselerin üzerine örtülür.
*240 cc fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
*pişmiş tavuk ğöğsünden biraz ayırarak servis esnasında üzerini süsleyebilirsiniz.
Şifa Olsun!


ALINTI
mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B1-%C3%A7orba.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst