Milföylü Kremali Tavuk ve Mantar Corbasi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul






son.JPG


malzemeler (4 kişilik)
2 adet büyük mantar
1 parça tavuk ğöğsü
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krema
2 su bardağı su (tavuğun suyu)
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz/ kırmızı biber/nane
üzeri için : 4 yaprak milföy hamuru
yapılışı
*ince ince doğranan mantar ve tavuk ğöğsü (doğranmamış) ayrı tencerelerde pişirilir.
*derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur.
*Kavrulan una tavuk suyu eklenerek karıştırılır.içerisine daha önce pişen ve ince ince doğranan mantar,tavuk ve limon suyu eklenir.
*5 dk. kaynayan çorba ocaktan alınarak içine krema katılarak karıştırılır.son olarak tuz ve baharatlar eklenir ve porselan muffin kaselerine birer kepçe paylaştırılır.
*fotoğraflarda görüldüğü gibi üzeri bıçak yardımıyla çizilen milföy hamurları kaselerin üzerine örtülür.
*240 cc fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
*pişmiş tavuk ğöğsünden biraz ayırarak servis esnasında üzerini süsleyebilirsiniz.
Şifa Olsun!
mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B1-%C3%A7orba.JPG
Netten:kahve::kahve::kahve::kahve:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst