Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
malzemeler (4 kişilik)
2 adet büyük mantar
1 parça tavuk ğöğsü
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krema
2 su bardağı su (tavuğun suyu)
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz/ kırmızı biber/nane
üzeri için : 4 yaprak milföy hamuru
yapılışı
*ince ince doğranan mantar ve tavuk ğöğsü (doğranmamış) ayrı tencerelerde pişirilir.
*derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur.
*Kavrulan una tavuk suyu eklenerek karıştırılır.içerisine daha önce pişen ve ince ince doğranan mantar,tavuk ve limon suyu eklenir.
*5 dk. kaynayan çorba ocaktan alınarak içine krema katılarak karıştırılır.son olarak tuz ve baharatlar eklenir ve porselan muffin kaselerine birer kepçe paylaştırılır.
*fotoğraflarda görüldüğü gibi üzeri bıçak yardımıyla çizilen milföy hamurları kaselerin üzerine örtülür.
*240 cc fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
*pişmiş tavuk ğöğsünden biraz ayırarak servis esnasında üzerini süsleyebilirsiniz.
Şifa Olsun!