Mini Ekler

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
minik-ekler-300x199.jpg


Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı su (250gr.lık bardak)

60gr. tereyağı

Yarım su bardağı un

1 çimdik tuz

2 yemek kaşığı tozşeker

3 adet yumurta

Kreması için:

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

7 yemek kaşığı toz şeker

2 buçuk su bardağı süt

Yarım paket vanilya

Üstüne:

1 adet 80gr.lık bitter çikolata, bıçakla kıyılmış

2 yemek kaşığı tereyağı

1-2 yemek kaşığı süt

Ayrıca büyük sıkma torbası

düz geniş duy

fırın kağıdı

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye suyu ve tereyağını alıp karıştırarak ısıtın.
Tereyağı eridikten sonra su kaynamadan önce unun hepsini birden ilave edip hızlıca tahta kaşıkla karıştırıp pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
3-4 dakika bu şekilde karıştırmaya devam edin. Hamur önce kendini toplayıp daha sonra tencereye yapışmaya başlayınca altını kapatıp arada karıştırarak ılınması için bekletin. İsterseniz mermer tezgaha aktarıp alt üst ederek daha kısa sürede ılınmasını sağlayabilirsiniz.
Hamuru tekrar cam veya ****l bir kaseye alıp yumurtaları mikserle tek tek yedirin.
Düz duy takılmış geniş sıkma torbasına hamuru doldurun. Fırın kağıdı serilmiş tepsinize eşit uzunluklarda (mini olması için yaklaşık 4cm.) krema sıkın. Sıkarken bir kere uzun gidip tekrar yanına geri dönün. İkisinin üzerine tekrar sıkmaya devam ederek sıkmayı bitirin. Bu şekilde yeterince kalınlık elde etmiş olacaksınız. Şekil bozukluklarını suya batırdığınız parmağınızla düzeltebilirsiniz.
Bütün hamuru sıktıktan sonra ısıtılmış 190 C dereceli fırında yaklaşık 30 dakika (kabarıp kızarana kadar) pişirin.
Bu arada krema malzemelerini süt hariç orta boy bir tencerede karıştırın.
Sütü ilave edip orta ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirin.
Vanilyayı ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Ilınmış eklerlerinizi tırtıllı bıçakla ortadan ikiye kesin. Kremadan kaşıkla kalınca sürüp tekrar kapatın.
Hepsini aynı şekilde bitirdikten sonra üst malzemelerini benmari usulü (kaynar suya oturtulmuş ayrı bir kasede karıştırarak eritin) ve eklerlerin üzerine bıçakla sürün.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
 

ketçap

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
311
Tepki
355
Puan
63
Yaş
44
Konum
izmit
bende ugrasmıyorum hıc dırek pastaneden alıyorum :D bırde utanmadan soluyorum ya :cokkomik:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
yok arkadas bu tarz pastalari ben evde yapmayi seviyorum hos ben bunlarla ugrasmayida seviyorum vaktim olsun yeter ki
bu da harika gorunuyor canim cekti yaaa :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst