incitanemtuana
Daimi Üye
40 Dakika
Porsiyon basina 110 Kilo kalori
4 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram patates
250 gram sultani bezelye
150 gram dilpeyniri
1 adet iri domates
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ince ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada patates halkalarını zeytinyağıyla yüksek ısıda soteleyin.
Domatesleri dilimleyip dilpeynirini rendeleyin.
Fırın tepsine yağlı pişirme kağıdı serin. Yağlı pişirme kağıdının üzerine mutfak fırçası yardımıyla hafifçe zeytinyağı sürün. Tepsiye ilk önce ince ve yuvarlak şekilde dilimlenmiş patatesleri yerleştirin. Sırasıyla rendelenmiş dilpeyniri, domates dilimleri, sultani bezelye, dilpeyniri yerleştirin. Tuz ve karabiber serptikten sonra son kata patates dilimlerini ekleyin. Lazanyayı önceden ısıtılmış 200 derece ısıda 10 dakika pişirin.
Lazanyayı fırından çıkarttıktan sonra ufak kareler şeklinde kesin. Mini lazanya karelerini servis tabağına yerleştirip servis yapın.
ALINTI