incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler: (12 adet)
Tabanı için:
15 adet petibör bisküvi
½ su bardağı fındık kırığı
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 paket labne peyniri
¼ su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı vişne suyu (ben reçeli sulandırarak
kullandım)
Vişne reçeli
Yapılışı:
*Bisküviler rondoda çekilir. İçine fındık ve eritilen
tereyağ eklenip iyice karıştırılır ve muffin kalıbının
içine yerleştirilmiş kağıt kalıpların için 1 yemek kaşığı
şeklinde paylaştırılır.
*Kalıbın içine konulan malzeme parmak yardımı ile
bastırılarak kalıbın içine yerleştirilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
*Üzeri için öncelikle peynir ve şeker çırpılır. İçine vanilya,
vişne suyu,yumurta eklenir. Hazırlanan karışım kalıplara
paylaştırılır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
*160 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
*piştikten sonra fırının kapağı açılıp fırının içinde soğutulur.
*Soğuduktan sonra üzerlerine vişne reçeli konulur ve
buzdolabında en az 3-4 saat soğutulduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
ALINTI