Malzemeler:
500 gr mısır
3 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 bardak süt
2 su bardağı su (Et suyu yada tavuk suyu kullanılırsa yağı 2 kaşığa indirin-ben et suyu yada tavuk suyu kullanmadım tavuk bulyon kullandım)
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.