Mısır Çorbası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
2co0sbt.jpg


Malzemeler:
500 gr mısır
3 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 bardak süt
2 su bardağı su (Et suyu yada tavuk suyu kullanılırsa yağı 2 kaşığa indirin-ben et suyu yada tavuk suyu kullanmadım tavuk bulyon kullandım)
Tuz,karabiber

Yapılışı:
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Valla bende merak ettim -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst