Mısır Unu Çorbası Tarifi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
misir-unu-corbasi.jpg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

1 su bardağı mısır unu
3 su bardağı Tavuk suyu
3 su bardağı su
1 çay bardağı kadar ince ince koparılmış tavuk eti
1 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Tencereye tavuk suyunu ve 2 bardak su koyarak kaynatın. Bir bardak su da ezdiğiniz 1 su bardağı mısır ununu kaynamakta olan suya karıştırarak ilave edin. Parçaladığımız eti, tuzu ve 2 diş sarımsağı ekleyin. kaynayıncaya kadar karıştırın koyu olursa su ilave ederek kıvamını ayarlayın. kısık ateşte 10 dk kadar kaynatın.
sosu;
tavaya yağı ve salçayı koyarak sosu hazırlayın.
Çorbayı tabaklara alın ve üzerine sosu gezdirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst