’Moda Ötesinde Moda eserleri’ sergisi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
huseyin-caglayan-dan-moda-otesinde-moda-eserleri--1462280.Jpeg

Hüseyin Çağlayan'dan 'Moda ötesinde moda eserleri'

Hüseyin Çağlayan koleksiyonlarından oluşan ’Moda Ötesinde Moda eserleri’ sergisi Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi’nde açıldı.

Paris, Haute Couture Haftası’nda modacı Hüseyin Çağlayan koleksiyonlarından oluşan ’Moda Ötesinde Moda eserleri’ sergisi Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi’nde açıldı. Müzenin birinci katında modacının dini, siyasi, kültürel, coğrafi ve teknik düşünce temelini oluşturan koleksiyon sunuluyor. İkinci katta hareket kavramları parçalar, görüntüler, renklerin ve seslerin uyumu içinde sergileniyor.

Açılışa Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve Hayal Burcuoğlu, Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, UNESCO nezdindeki daimi temsilciliği Birinci Müsteşarı Şebnem Cenk , Arts décoratifs baskani Hélène David-Weill, Müze Genel Müdürü Marie-Liesse Baudrez, Müzeler başkanı Béatrice Salmon, Modacı Ayşe-Ege Kayek kardeşler, UNESCO Jale Gesenger, sanat ve moda severler katıldı.

Son altı yedi senedir müzelerde sergi yaptığını söyleyen modacı Hüseyin Çağlayan sergiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Sergiler müzelerin teklifi aracılığı ile oluyor. Onlar bize teklif ediyor. Bu sergi ilk Hollanda’da başladı. Almanya, Londra dizayn müzesine, Japonya’daki Tokyo Modern Müzesine oradan İstanbul Moderne geçti. Şimdi de buradayız. Aslında seyredilen sergi değil, ama ilk baştan beri tekrar ettiğimiz işler var. Müze Art Dekoratif’ten böyle bir teklif geldiğinde nasıl yapacağımızı düşündük. Çünkü vitrinler sabit. Aslında sanat müzesi değil, moda müzesi açıkçası. Normalde sanat müzesinde bunu yapmak çok daha farklı bir şey ve çok daha esnek olabiliyorlar. Normalde kostüm müzesi olduğu için bu durumda teknoloji ve filmlerle nasıl baş edecekleri beni endişelendirdi. Vitrinlerin statik ,sabit olmasına ve geleneksel bir alt yapı olmasına rağmen iyi bir sonucun çıktığını düşünüyorum. Bir seyirci için oldukça zengin ve çok yönlü bir sergi oldu. Biz her sezon Paris’te sergilerimizi yapıyoruz. Son iki sezondur film gösteriyorum. Bir galeride koleksiyonla birlikte film gösteriyorum. Sunuş tarzım ,şekli oldu. Önümüzdeki sezon defilemiz olacak. Atölyem İngiltere’de ,İngiltere’de yaşıyorum ama defilemizi burada yapıyoruz her sezon. Sonuçta bu şehirle bağlantım devam ediyor ve bitmeyecek"dedi.

Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu; "Ülkemizin dışında ülkemizin güzelliklerini farklı kültürlerle buluşma noktasında büyük katkı sağlayan sanatçımızın 2010 yılında Türkiye’de sergisini Türk sanat severlerle ,modacılar hep birlikte izlemiştik. Bugün onun sanat yaşamının bir özeti olan çalışmalarının anlatıldığı Paris’in modanın önemli bir merkezinde sanatçımız Hüseyin Çağlayan’ın çalışmalarını yerinde görmek üzere Kültür ve tanıtma Müşavirimiz ve sanatçımızın daveti üzerine bu sergide bulunuyoruz. Hüseyin Çağlayan modayı kıyafetler üzerinde bir yenilemek olarak değil aynı zamanda kültür, sanat, tarih noktasından da kıyafeti gözlemleyerek o değişimi o süreci yapmış olduğu tasarımlarla buluşturan ve bunu da keyifle bizlerin beğenisine sunan önemli modacımız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi binlerce modacının ve sanat severin gelip paylaşabileceği bir çalışma olmuş" diye konuştu.

Müzeler Başkanı Béatrice Salmon ise "Hüseyin Çağlayan’ın sergisini yapmaktan çok mutluyuz. Biz bu sergiyi yapmayı programımıza aldık, çünkü markanın öyküsü çok önemli. Zenginliği, gelecek moda tasarımları dizaynları çok özel çalışmaları bizi ilgilendirdi. Açılışta sekiz yüz kişi geldi. Başlangıç tarihini Haut Couture haftası olarak seçtik" dedi.

Dekoratif Sanatlar Müzesi’ndeki sergi 13 Kasım 2011 tarihine kadar gezilebilecek.

fft16_mf1462290.Jpeg

Milliyet

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar