Mozaik Pasta

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
100 gram margarin yada tereyağı
1,5 çay bardağo toz şeker
1,5 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
350 gram pötibör bisküvi
1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:
150 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Süsleme için fındık yada fıstık

Yapılışı:
*Margarin eritilir ve içine şeker,kakao ve süt eklenip karıştırılır.
*Bisküviler küçük parçalara bölünür ve fındık kırıkları ile birlikte
karışıma eklenip karıştırılır.
*İyice karıştırıldıktan sonra kalıba boşaltılır.
(Kalıbın içine kestiğiniz bir buzdolabı poşetini yerleştirirseniz
donduktan sonra kalıptan çok rahat çıkarırsınız.Ben kelepçeli kalıp
kullandım)
*Kalıba boşaltılıp üzeri düzeldildikten sonra en az 3 saat dondurucuda
bekletilir.
*Üzeri için krema ısıtılır. ( kaynatılmaz fakat iyice ısıtılır)
*İçine parçalanmış çikolata eklenip karıştırılır ve oluşan krema kalıptan
çıkarılan pastanın üzerine dökülür.
*Üzeri fındık yada fıstıkla süslenir.
*Soğutulduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst