Mozzarella Peynirli Patates Topları-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
184_921ff7b7703094c3875b8ee8056e7dce_480x360.jpg




20 Dakika

Porsiyon basina 400 Kilo kalori

8 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram kabuğu soyulmuş ve haşlanmış patates
200 gram un
6 adet orta boy domates
3 yumurta sarısı
1 adet suda mozzarella peyniri
1 adet domates
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş parmesan peyniri
Kuru kekik
Maydanoz Sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Haslanmis patatesleri bir kabin içinde ezici ile ile ezdikten sonra un, yumurta sarilari, 1 çorba kasigi rendelenmis parmesan peyniri, kabartma tozunun 1/3’ü ve bir tutam tuzla iyice karistirin.
Karisimi 8 adet parçaya bölüp avucunuzun içinde yuvarlayarak top sekli verin. Patates toplarini daha sonra una bulayin.
Diger tarafta mozzarella peynirini küp seklinde kesip kekik ve karabiberle tatlandirin.
Küp seklinde kesilmis domates ve mozzarella peyniri karisimini önceden hazirlanip una bulanmis toplarin içerisine, pistikten sonra disari çikmayacak biçimde yerlestirip elinizle top sekli vererek düzeltin.
Hazirladiginiz patates toplarina zeytinyagi sürün ve yagli pisirme kagidi serdiginiz tepsinin üzerine araliklarla yerlestirip rendelenmis parmesan peyniri serpin. Önceden isitilmis 170 derece firinda 15-20 dakika pisirin.
Pistikten sonra her birinin üzerine ince dilimlenmis domates ve kiyilmis maydanoz serperek servis yapin.

ALINTI
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende beğendim güzel birşeye benziyor :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst