incitanemtuana
Daimi Üye
20 Dakika
Porsiyon basina 400 Kilo kalori
8 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram kabuğu soyulmuş ve haşlanmış patates
200 gram un
6 adet orta boy domates
3 yumurta sarısı
1 adet suda mozzarella peyniri
1 adet domates
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş parmesan peyniri
Kuru kekik
Maydanoz Sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Haslanmis patatesleri bir kabin içinde ezici ile ile ezdikten sonra un, yumurta sarilari, 1 çorba kasigi rendelenmis parmesan peyniri, kabartma tozunun 1/3ü ve bir tutam tuzla iyice karistirin.
Karisimi 8 adet parçaya bölüp avucunuzun içinde yuvarlayarak top sekli verin. Patates toplarini daha sonra una bulayin.
Diger tarafta mozzarella peynirini küp seklinde kesip kekik ve karabiberle tatlandirin.
Küp seklinde kesilmis domates ve mozzarella peyniri karisimini önceden hazirlanip una bulanmis toplarin içerisine, pistikten sonra disari çikmayacak biçimde yerlestirip elinizle top sekli vererek düzeltin.
Hazirladiginiz patates toplarina zeytinyagi sürün ve yagli pisirme kagidi serdiginiz tepsinin üzerine araliklarla yerlestirip rendelenmis parmesan peyniri serpin. Önceden isitilmis 170 derece firinda 15-20 dakika pisirin.
Pistikten sonra her birinin üzerine ince dilimlenmis domates ve kiyilmis maydanoz serperek servis yapin.
ALINTI