Mr Diffuzyon Nedir Bilen Var mı ??

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Kızlar mr diffuzyon ne için istenir ?Nasıl yapılır İstenme sebepleri nelerdir ..Bİlen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim..

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
diffüzyon ağırlıklı MR ani beyin inmelerinin yada beyin hastalıklarının tanısında kullanılır ayırıcı tanı yapılabiliyo diffüzyon MR sayesnde..

normal mr çekilen bi kişide bişiden şüphelenilerek mi istenir bu ?? acaba tşk ederim ..

Joga

Yeni Üye
Tepki
17
inme tanısında konvansiyonel MR'a göre daha kesin sonuç veriyo,iyi yada kötü huylu tümörün anlaşılmasında da kullanılırlar..
yani süphelendiyse veya daha ayrıntılı bir sonuç olsun diye difüzyon MR istemiş olabilir.
hastanede çalıştığım için az çok biliyorum yine en sağlıklı bilgiyi doktor verir.

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
inme tanısında konvansiyonel MR'a göre daha kesin sonuç veriyo,iyi yada kötü huylu tümörün anlaşılmasında da kullanılırlar..
yani süphelendiyse veya daha ayrıntılı bir sonuç olsun diye difüzyon MR istemiş olabilir.
hastanede çalıştığım için az çok biliyorum yine en sağlıklı bilgiyi doktor verir.
:( Çok tedirginim .. tşk ederim başım çatlayacak gibi agrıyor düşünmekten stres yaptım

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
baş ağrısını ihmal etme.Allah acil şifa versin umarım önemli birşey yoktur

başagrısı şikayeti ile gittim mr istendi .. sonuç almaya gidildi vermediler sonucu diffuzyon mr istediler bunun sonucu ile birlikte verecgiz dediler.. bu nasıl bişi normal mr gibi cihazın içinemi giriyorusn .. bir farkı var mı ?? kaç dk sürüyor acaba ? en ufak bi bilgim yk kusura bakmayın çok soru sordum

Joga

Yeni Üye
Tepki
17
normal MR 20-30 dk sürer başka türlü MR çekilmez normal MR gibi difüzyon çekerler.kapalı alan korkun varsa kötü oluyo ama açık MR'da var tabi doktor ne der bilmiyorum

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
normal MR 20-30 dk sürer başka türlü MR çekilmez normal MR gibi difüzyon çekerler.kapalı alan korkun varsa kötü oluyo ama açık MR'da var tabi doktor ne der bilmiyorum

Yine bi cihazın içine giriliyor demek çok şükür öyle çok fazla korkum yok .. tşk ederim canımm

hazalım

Daimi Üye
Tepki
978
2yıl önce baş ağrısı şikayetiyle hast gitmiştim önce tomografi istendi sonra doktor mr diffuzyon istedi o çıktıktan sonra bana ameliyat olman gerekiyor demişti çünkü tümör tesbit edildi ve şok oldum:dertli: canım ihmal etme sağlık ihmale gelmiyor umarım önemli bişey yoktur

OP
_Dersena_

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
2yıl önce baş ağrısı şikayetiyle hast gitmiştim önce tomografi istendi sonra doktor mr diffuzyon istedi o çıktıktan sonra bana ameliyat olman gerekiyor demişti çünkü tümör tesbit edildi ve şok oldum:dertli: canım ihmal etme sağlık ihmale gelmiyor umarım önemli bişey yoktur

:( Çok tedirginim bugun girmem gerekiyordu cihaz arızalandı ..Bian önce ne ise ögrensem Rabbim kaldıramayacgım yükü elbet yüklemez lakin en kaldırabilecegim yükler karşısında bile aciz kalıyorum çogu zaman :( dua et bana .. Bişiden şüphelenip isteniyor demek :( normal mr de çıkıyor sonrada detay için mi isteniyor dmekki :(

hazalım

Daimi Üye
Tepki
978
:( Çok tedirginim bugun girmem gerekiyordu cihaz arızalandı ..Bian önce ne ise ögrensem Rabbim kaldıramayacgım yükü elbet yüklemez lakin en kaldırabilecegim yükler karşısında bile aciz kalıyorum çogu zaman :( dua et bana .. Bişiden şüphelenip isteniyor demek :( normal mr de çıkıyor sonrada detay için mi isteniyor dmekki :(
dualarım seninle canım tedirgin olma iyi düşün iyi olsun herşey umarım sadece şüpedir bişeyin yoktur inşallah tatlım:lilav:

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
allah acil şifa versin dersena kötü şey düşünme
inşallah önemli bişey değildir git ihmal etme

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar