diffüzyon ağırlıklı MR ani beyin inmelerinin yada beyin hastalıklarının tanısında kullanılır ayırıcı tanı yapılabiliyo diffüzyon MR sayesnde..
Çok tedirginim .. tşk ederim başım çatlayacak gibi agrıyor düşünmekten stres yaptıminme tanısında konvansiyonel MR'a göre daha kesin sonuç veriyo,iyi yada kötü huylu tümörün anlaşılmasında da kullanılırlar..
yani süphelendiyse veya daha ayrıntılı bir sonuç olsun diye difüzyon MR istemiş olabilir.
hastanede çalıştığım için az çok biliyorum yine en sağlıklı bilgiyi doktor verir.
baş ağrısını ihmal etme.Allah acil şifa versin umarım önemli birşey yoktur
normal MR 20-30 dk sürer başka türlü MR çekilmez normal MR gibi difüzyon çekerler.kapalı alan korkun varsa kötü oluyo ama açık MR'da var tabi doktor ne der bilmiyorum
2yıl önce baş ağrısı şikayetiyle hast gitmiştim önce tomografi istendi sonra doktor mr diffuzyon istedi o çıktıktan sonra bana ameliyat olman gerekiyor demişti çünkü tümör tesbit edildi ve şok oldum:dertli: canım ihmal etme sağlık ihmale gelmiyor umarım önemli bişey yoktur
Geçmiş olsun Dersena rabbim acil şifa versin
çok gecmıs olsun arkadasım sen ıyı dusun ıyı olsun ınsalahhh
dualarım seninle canım tedirgin olma iyi düşün iyi olsun herşey umarım sadece şüpedir bişeyin yoktur inşallah tatlım:lilav:Çok tedirginim bugun girmem gerekiyordu cihaz arızalandı ..Bian önce ne ise ögrensem Rabbim kaldıramayacgım yükü elbet yüklemez lakin en kaldırabilecegim yükler karşısında bile aciz kalıyorum çogu zaman dua et bana .. Bişiden şüphelenip isteniyor demek normal mr de çıkıyor sonrada detay için mi isteniyor dmekki
allah acil şifa versin dersena kötü şey düşünme
inşallah önemli bişey değildir git ihmal etme
canım yaa o kadar ciddimiymiş demek :uzgun: