'Penguenlerin gölgesinde kalmak istedim'
Jim Carrey, yeni filminde başrolünü altı Gentoo pengueniyle paylaşıyor
Geçtiğimiz cuma günü gösterime giren “Babamın Penguenleri” (Mr. Popper’s Penguins), babasından miras kalan penguenlerle birlikte yaşamak için hayatını değiştiren bir adamın hikayesini anlatıyor. Soğutulmuş, buzlarla kaplanmış bir sette, canlı Gentoo penguenleriyle çekilen film, ilk kez 1938’de yayımlanan bir çocuk kitabı klasiğinin modern bir uyarlaması. Kitap Türkçe’ye “Boyacının Penguenleri” adıyla çevrilmişti.
New York’ta büyüyen Tommy Popper’ın çocukluğu, işi gereği sürekli uzaklarda olan babasının sesini bile doğru düzgün duyamadan geçmiştir. Yıllar sonra Tommy (Jim Carrey), Manhattan’da başarılı bir emlakçı olmuştur. İki çocuğunun (Madeline Carroll ve Maxwell Perry Cotton) annesi eşi Amanda’dan (Carla Gugino) dostça ayrılan ve çocuklarını yalnız hafta sonları görebilen Popper, çalıştığı firmanın da ortağı olmak üzeredir. Ta ki rahmetli babası kendisine Antarktika’dan paketle bir miras gönderene kadar: içi penguen dolu bir koli.
AİLENİN ÖNEMİNİ ANLAMAK
Buzla dolu kolinin içinde turuncu ayaklı bir penguenle karşılaşan Tommy, penguenden kurtulmak için elinden geleni yapar. Pengueni geri göndermek için Antarktika’yı araması sonucunda kapısına 5 yeni penguen daha gelir. Kaptan, Gürültücü, Isırgan, Kokuşuk, Sevgili ve Beyinsiz ismini verdiği penguenlerle yaşamaya yavaş yavaş alışan Popper’ın hayatı alt üst olur. Lüks evi, buzlar diyarına dönmüş, işini kaybetme aşamasına gelmiş ve neredeyse hapse düşecek duruma gelmiştir. Fakat penguenler sayesinde ailesinin önemini anlamaya da başlamıştır.
Jim Carrey filmle ilgili şöyle diyor:
“Ayrıcalıklı ve daha önce izlediğiniz hiçbir filme benzemeyen bir film. Ben de bildiğiniz Jim Carrey’im, biraz çılgın, eğlenceli ve uçlarda. Ailelerin hiç unutmayacağı bir filmde yer almak istedim. Kimi oyuncular, çocuklar ve hayvanlarla beraber çekim yapmayı sevmezler ve onların sevimliliği ve masumiyetinin gölgesinde kalmaktan korkarlar ama ben de tam olarak bunu istiyordum.”
CARREY, PENGUENLERLE İYİ ANLAŞTI
“Jim penguenlerle ilk anda bir bağ kurdu” diyor yapımcı John Davis. “Onlar da çok iyi yanıt verdiler. Jim etrafta yürümeye başladığında penguenler hemen onu takip etmeye başlıyordu. Onlara çok yakın durabiliyor ve yanlarında rahat olabiliyordu, böylece penguenler de rahat olabildiler.”
Penguenler her ne kadar sevimli olsalar da, balık atıştırmaya olan düşkünlükleri onlarla çalışmayı zor da kılabiliyordu. “Penguen eğitiminin bu kadar zor olabileceğini düşünmemiştim” diyor Carrey. “Tek istedikleri balık yemek o yüzden gittiğim her yere, ceplerimde bile balık taşıyordum”
GENTOO PENGUENLERİ
“27 tür penguen var” olduğunu söyleyen filmde penguen eğitmeni olarak çalışan Scott Drieschman “Filmdeki Gentoo’lar tüm penguenler arasında en büyük 3. topluluk. Antarktika’da, Falkland Adaları’nda, Güney Georgia ve Güney Chapman’da yaşıyorlar.”
Her biri yaklaşık 50 cm boyunda olan Gentoo’lar, başlarındaki beyaz çizgi ve parlak turuncu ayaklarıyla ayırt edilebiliyorlar” dedi. Gentoolar için özel bir mekan yaptırıldı; filmin bir bölümü de burada çekildi. Çekimleri boyunca ısının 3-4 derecede kalması sağlandı.
Habertürk
[DM]video/xhsmen_mr-popper-s-penguins-2011-teaser-trailer-hd-yy-yyyyyyyyyy-yyy-yyyyyy-yyyyy_shortfilms[/DM]