Mucize mi? Bu dut çoçuk yapıyormuş
CumaKış ayında meyve veren dut ağacı bebek hasreti çekenlerin akınına uğradı
Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı köyünde kış ayında meyve tutan dut ağacı çocuk sahibi olamayan çiftlerin umudu oldu.
İddiaya göre, Mehmet Aydın isimli vatandaş gece yatarken rüya gördü. Rüyasında çocuğu olmayan bir akrabasını gören Aydın, çocuğu olması için evinin bahçesindeki bir dut ağacından meyve yemesi gerektiğini gördü. Sabah uyandığında rüyasını eşine anlatan Aydın, bahçedeki ağaca baktığında tut ağacının meyve verdiğini gördü. Dut ağacının bu mevsimde meyve vermesinden ötürü şaşkınlık yaşayan Aydın çifti, durumu komşularına anlattı.
Konunun yayılmasının ardından çocuğu olmayanlar Salkımbağı köyüne akın ederek dut ağacının meyvelerini almaya başladı. Kısa sürede adı yayılan ağaç nedeniyle çevre illerden de insanlar köyü gelmeye başladı.
Kısa sürede ağaçtaki bütün dutları koparan insanlar bununla da yetinmeyerek ağacın yapraklarını ve dallarını da kopardı.
Ağacın sahibi Mehmet Aydın, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, köylüler bunu durumu mucize olarak görüyor. Olayı mucize olarak değerlendiren Leyla Aydın,"Bu Allahın işidir. Dediler ağaç dut tutmuş. İnanmadım. Geldim baktım ki yere dökülmüş. Bismillah dedim kaldırdım yedim. Sonra çocukları olmayanlar için şifa olduğunu söylediler. Allah'ın işi işte. Malatya'dan bile geldiler. Gece biz uyumuyoruz. Her eyerden arıyorlar orada bir dut çıkmış diye. Evet gerçektir çıkmış. Hatta ben de yedim. O zaman yediklerim tatlıydı. Etraftaki köylerden de gelip topladılar. Yaprak bile kalmadı artık" dedi.
Aydın ailesinin komşusu Ömer Bozkurt da rüyadan bahsederek,"Mehmet amca gece bir rüya görmüş. Sabah kalktığında rüyasının gerçek olduğunu ve ağacın dut tuttuğunu görmüş. Herkes bu dutları gördü. Ankara'dan bile vatandaşlar gelip bu dutları götürüyorlar. Bu da bir mucizedir, Allahın bir takdiridir" dedi.