Mucizelere inanır mısınız?

duyguuuu

Daimi Üye
Tepki
489
kızlar,

mucizelere inanır mısınız?

hayatta imkansız hiçbirşeyin olmadığını biliyoruz, ancak yaşadığınız deneyimleri paylaşırsanız çok sevinirim.

ilginç bir mucizeyi sizinle paylaşayım;

32 yaşındaki İngiliz turist Lee Charie'nin ilginç yaşam öyküsü Koh Tao adasındaki tatili sırasında geçirdiği kaza ile başlıyor.

Koh Tao Adası'ndaki otelin 7 metre yükseklikteki balkonundan kafa üstü düşen Charie'nin kafatasının bir bölümü kafasındaki baskıyı azaltmak için alındı.

İngiltere'deki doktorlar kafatasını yeniden kullanmasına yardımcı olacaklarını söyleyince, Charlie de kafatası parçasını bavuluna koyarak ülkesine döndü.

Ekli dosyalar

• kafatasinin-bir-bolumu-yok-3.jpg
    kafatasinin-bir-bolumu-yok-3.jpg
    25,4 KB · Görüntüleme: 49

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Konunda soru sordugun icin bir soru bir cevapa aldim konunu :)

Ilgincmis gercekten.

Ben mucizelere inanirim benim yasadigim en büyük mucize iki evladimi kucagima almak oldu.

Smile*

Daimi Üye
Tepki
286
Gerçekten mucize :ne:
Bende bazen şey olur, mesela aklımdan biri geçtiğinde, o kişi beni arar veya mesaj atar.
Aklımda bazı düşüncelerimle debelenirken, tv'de veya dinlediğim bir şarkıda onunla ilgili birşeyler duyarım.
Birin rüyamda gördüğümde, o hafta içinde karşılaşırız ya da bir şekilde iletişim kurarız. gibi gibi...
Bunlar tesadüf mü, mucize mi bilmiyorum ama paylaştım :deli:

OP
duyguuuu

duyguuuu

Daimi Üye
Tepki
489
Bende bazen şey olur, mesela aklımdan biri geçtiğinde, o kişi beni arar veya mesaj atar.
Aklımda bazı düşüncelerimle debelenirken, tv'de veya dinlediğim bir şarkıda onunla ilgili birşeyler duyarım.
Birin rüyamda gördüğümde, o hafta içinde karşılaşırız ya da bir şekilde iletişim kurarız. gibi gibi...

canım daha ne olsun ya tabiki mucize :)-rgulu

Tepki
16
Mucize nedir:peygamberlerin,peygamber olduklarını ispat etmek için Allahın yardımıyla gösterdikleri olağanüstü olaylardır.Mucizeler peygamberliğin birer belgesidir.Diğer insanlar böyle olağanüstü olayları yapamaz mucize gösteremez çünkü buna güçleri yetmez.

başka söze gerek yok...

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
939
Mucize nedir:peygamberlerin,peygamber olduklarını ispat etmek için Allahın yardımıyla gösterdikleri olağanüstü olaylardır.Mucizeler peygamberliğin birer belgesidir.Diğer insanlar böyle olağanüstü olayları yapamaz mucize gösteremez çünkü buna güçleri yetmez.

başka söze gerek yok...

konu hakkında bi bilgim yok ama mucize göstermekle mucize görmek farklı şeyler gibi geliyor bana.aslında aldığımız her sorunsuz nefes bile bir mucize bence :huhuu:

Tepki
16
konu hakkında bi bilgim yok ama mucize göstermekle mucize görmek farklı şeyler gibi geliyor bana.aslında aldığımız her sorunsuz nefes bile bir mucize bence :huhuu:

biz peygamberler çağında yaşamadığımıza göre mucize görmemizde mümkün değil.
yani mucize göstermekte görmekte mümkün değil,
konu sahibi belki bu anlamını bilmeden ''başımıza beklenmeden gelen iyi şeyler'' i kastetti.
aldığımız sorunsuz nefesse Alah'ın lütfü,bizlere bahşettiği güzelliklerden biridir,evet güzel bir olaydır ama mucize değildir.mucize ilk yorumumdaki tanımdır.
aldığıız nefes,sağlığımızın iyi oluşu,hayatımızda olan güzel olaylar...
bunlar hep Allah'ın kudreti ve takdiri.

SudeFB

Daimi Üye
Tepki
250

ben de bazen bir şarkı mırıldanırken aynı şarkıyı yanımdaki kişi de mırıldanıyo oluyo-ciko ve bu kişi genelde ikizim oluyo:bayil:

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
939

başka söze gerek yok...

bana yine de bu tanım biraz falsolu gibi geliyor ama tekrar hatırlatıyım işin ehli değilim konu hakkında hüküm veriyorum gibi olmasın :huhuu:

mesela zemzemin çıkış hadisesinde Cebrail as zemzem suyunu çıkarır ve bu olay Hz Hacer'in başından geçmiştir ve Hz Hacer bir peygamber değildir.Ashab-ı Kehf de uzun bir vakit uykuda kalıp seneler sonra uyanmıştır bu da bir mucizedir ama ashab-ı kehf peygamberler midir?Hz Meryem babasız bir çocuk dünyaya getirmiştir bu bir mucizedir ama Hz Meryem de bir peygamber değildir.

ya belki ben yanlış biliyorumdur yukarıdakiler birer mucize olarak anılmıyodur da başka isimleri vardır

gokyuzu

Daimi Üye
Tepki
7.606

başka söze gerek yok...
Belki tam anlamıyla mucize kelimesinin insan olarak anlamını bilmiyor veya beyan edemiyor olabiliriz ama konuşmak için herkes özgürdür bunu başka söze gerek yok diye kestirip atacağınıza usluplu birşekilde dile getirseydiniz mana kazanırmış bence arkadaşım:ne:

Tepki
16
bana yine de bu tanım biraz falsolu gibi geliyor ama tekrar hatırlatıyım işin ehli değilim konu hakkında hüküm veriyorum gibi olmasın :huhuu:

mesela zemzemin çıkış hadisesinde Cebrail as zemzem suyunu çıkarır ve bu olay Hz Hacer'in başından geçmiştir ve Hz Hacer bir peygamber değildir.Ashab-ı Kehf de uzun bir vakit uykuda kalıp seneler sonra uyanmıştır bu da bir mucizedir ama ashab-ı kehf peygamberler midir?Hz Meryem babasız bir çocuk dünyaya getirmiştir bu bir mucizedir ama Hz Meryem de bir peygamber değildir.

ya belki ben yanlış biliyorumdur yukarıdakiler birer mucize olarak anılmıyodur da başka isimleri vardır

mucize kelimesi günümüze gelene kadar çok değişikliğe uğradı.
şuan hepimizin aklına mucize deyin inanılmaz güzel olaylar geliyor.
fakat esas anlamı budur...
ha peygamber efendimiz ve diğer peygamperler zamanında peygamber olmayanların başlarına gelenlerde Allah'ın kudretidir ama mucizemidir?
eğer eski anlamına göre bakarsak hayır,
ama günümüzde kazandığı anlamla evet.
ben eski anlamıyla yorumlayıp,mucize değil bu Allah'ın kudretidir derim.
zaten günümüz anlamına bakacak olursak Allah'ın yarattığı,yaptığı herşey mucize değil mi zaten :ask:
aslında sorun mucizenin kelime manasına nereden baktığımızla alakalı.
ve niyetle.
konu sahibi muhtemelen mucizenin asıl kelime manasını bilmeden açtı konuyu.
ilk anlamıyla yorumlarsak bana göre mucize yok,efendimiz ve peygamberlerimiz zamanında yaşandı ve bitti,
2.anlamıyla(günümüzde algılanan tanımıyla) bakarsak,evet ''inanması zor olan güzel şeyler'' geldi başıma.

Tepki
16
Belki tam anlamıyla mucize kelimesinin insan olarak anlamını bilmiyor veya beyan edemiyor olabiliriz ama konuşmak için herkes özgürdür bunu başka söze gerek yok diye kestirip atacağınıza usluplu birşekilde dile getirseydiniz mana kazanırmış bence arkadaşım:ne:

oradan okuyunca kestirip atmışım gibi mi görünmüş?
ben kendi fikrimi söyledim.
mesajın sonuna:''kimse bişey yazmasın,mucize bu demek,siz bilmiyorsunuz'' diye birşey yazdığımı göremiyorum??
üslubumda da bir sorun göremedim?
hakaret mi etmişim,birini mi aşağılamışım,dalga mı geçmişim?
tüm bunları:''başka söze gerek'' yok cümlemden çıkardıysanız,
tebrik ediyorum hayal gücünüz çok geniş.
başka söze gerek yok derken,''benim için kelime manası budur,bu manaya göre inanmıyorum'' u kastettim.
kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadım,üslubumda da bir bozukluk görmüyorum.

edit:kaldı ki öyle bile olsa ben kimim ki sizin özgürlüğünüzü kısıtlayacağım değil mi ama?ben yazmayın desem yazmayacak değilsiniz değil mi: )
burası açık bir platformsa ne siz benim yazdıklarıma karışabilirsiniz ne de ben sizin.

Tepki
16
ayrıca...
''başka söze gerek yok'' kelimesinin karşılığı=''bu tanıma katılıyorum''
demektir(tanımı sevdiğim bir kitaptan aktardım),
''doğrusu bu,farklı yorum yapmayın'' demek değildir.

gokyuzu

Daimi Üye
Tepki
7.606
oradan okuyunca kestirip atmışım gibi mi görünmüş?
ben kendi fikrimi söyledim.
mesajın sonuna:''kimse bişey yazmasın,mucize bu demek,siz bilmiyorsunuz'' diye birşey yazdığımı göremiyorum??
üslubumda da bir sorun göremedim?
hakaret mi etmişim,birini mi aşağılamışım,dalga mı geçmişim?
tüm bunları:''başka söze gerek'' yok cümlemden çıkardıysanız,
tebrik ediyorum hayal gücünüz çok geniş.
başka söze gerek yok derken,''benim için kelime manası budur,bu manaya göre inanmıyorum'' u kastettim.
kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadım,üslubumda da bir bozukluk görmüyorum.

edit:kaldı ki öyle bile olsa ben kimim ki sizin özgürlüğünüzü kısıtlayacağım değil mi ama?ben yazmayın desem yazmayacak değilsiniz değil mi: )
burası açık bir platformsa ne siz benim yazdıklarıma karışabilirsiniz ne de ben sizin.
Buradan okuyunca bana öyle geldi arkadaşım demekki ayrı düşünmüşüz sorunyok tabiiki herkes özgür ama yazdıklarınızda özgürsünüz ama belirli bir çerçeve içinde onun dışına çıkıldımı dediğin gibi karışm azaten gereklidir

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar