maviboncuk
Daimi Üye
Malzemeler:
5 adet elma (tercihen sari)
10 yemek kasigi seker
2 su bardagi su
10 adet petibör bisküvi
Muhallebisi icin:
750 ml. süt
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
3 yemek kasigi un (tepeleme)
1 yumurta
1 yemek kasigi tereyagi
Ici icin:
1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz
1-2 tatli kasigi tarcin
![collage9.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_WA5GMmg7WFk%2FSXTXbdZy6YI%2FAAAAAAAAAHc%2F1cvQS3EIMU0%2Fs400%2Fcollage9.jpg&hash=13ea53e7b0a1f7db84996ec0c7720961)
Yapilisi;
Öncelikle elmalari ikiye bölün ve soyun.Cekirdek yuvalarini dikkatlice cikarin, yayvan bir tencereye acik kisimlari alta gelecek sekilde dizin her birinin üzerine 1 yemek kasigi seker dökün, 2 su bardagi suyu ekleyin ve kaynamaya basladiktan sonra yaklasik 3-4 dakika kaynatin.(Su miktari tencerenizin yayvanligina göre degisebilir,elmalarin yarisina gelecek sekilde su eklemeniz yeterli olacaktir)Daha sonra ters yüzlerini cevirin ve bir 3-4 dk kadarda bu sekilde kaynatin.Elmalar pistikten sonra ocagin altini kapatin.
Bir kabin icinde ceviz ici ve biraz tarcini karistirin ve elmalarin cekirdek yuvalarina doldurun. Bisküvi ile kapatin ve borcama bisküviler altta kalacak sekilde dizin.
Muhallebi malzemelerini margarin ve vanilya haric pisirin,pistikten sonra ocaktan alin.Tereyagi ve vanilyayi ekleyip iyice cirptiktan sonra elmalarin üzerine esit miktarda bosaltin.Hindistan cevizi ile süsleyerek soguduktan sonra servis yapin.
alıntı
![Muhallebili+Elma+Tatlisi6.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F_WA5GMmg7WFk%2FSXTYKsoMCLI%2FAAAAAAAAAH0%2F3DRgfTXi_Ks%2Fs400%2FMuhallebili%2BElma%2BTatlisi6.jpg&hash=3c8bc94063e7b4969b4230d33eb99e18)
5 adet elma (tercihen sari)
10 yemek kasigi seker
2 su bardagi su
10 adet petibör bisküvi
Muhallebisi icin:
750 ml. süt
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
3 yemek kasigi un (tepeleme)
1 yumurta
1 yemek kasigi tereyagi
Ici icin:
1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz
1-2 tatli kasigi tarcin
![collage9.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_WA5GMmg7WFk%2FSXTXbdZy6YI%2FAAAAAAAAAHc%2F1cvQS3EIMU0%2Fs400%2Fcollage9.jpg&hash=13ea53e7b0a1f7db84996ec0c7720961)
Yapilisi;
Öncelikle elmalari ikiye bölün ve soyun.Cekirdek yuvalarini dikkatlice cikarin, yayvan bir tencereye acik kisimlari alta gelecek sekilde dizin her birinin üzerine 1 yemek kasigi seker dökün, 2 su bardagi suyu ekleyin ve kaynamaya basladiktan sonra yaklasik 3-4 dakika kaynatin.(Su miktari tencerenizin yayvanligina göre degisebilir,elmalarin yarisina gelecek sekilde su eklemeniz yeterli olacaktir)Daha sonra ters yüzlerini cevirin ve bir 3-4 dk kadarda bu sekilde kaynatin.Elmalar pistikten sonra ocagin altini kapatin.
Bir kabin icinde ceviz ici ve biraz tarcini karistirin ve elmalarin cekirdek yuvalarina doldurun. Bisküvi ile kapatin ve borcama bisküviler altta kalacak sekilde dizin.
Muhallebi malzemelerini margarin ve vanilya haric pisirin,pistikten sonra ocaktan alin.Tereyagi ve vanilyayi ekleyip iyice cirptiktan sonra elmalarin üzerine esit miktarda bosaltin.Hindistan cevizi ile süsleyerek soguduktan sonra servis yapin.
alıntı
![Muhallebili+Elma+Tatlisi6.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F_WA5GMmg7WFk%2FSXTYKsoMCLI%2FAAAAAAAAAH0%2F3DRgfTXi_Ks%2Fs400%2FMuhallebili%2BElma%2BTatlisi6.jpg&hash=3c8bc94063e7b4969b4230d33eb99e18)