Muhallebili Elma Tatlisi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler:

5 adet elma (tercihen sari)

10 yemek kasigi seker

2 su bardagi su

10 adet petibör bisküvi

Muhallebisi icin:

750 ml. süt

1 su bardagi toz seker

1 paket vanilya

3 yemek kasigi un (tepeleme)

1 yumurta

1 yemek kasigi tereyagi

Ici icin:

1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz
1-2 tatli kasigi tarcin

collage9.jpg

Yapilisi;

Öncelikle elmalari ikiye bölün ve soyun.Cekirdek yuvalarini dikkatlice cikarin, yayvan bir tencereye acik kisimlari alta gelecek sekilde dizin her birinin üzerine 1 yemek kasigi seker dökün, 2 su bardagi suyu ekleyin ve kaynamaya basladiktan sonra yaklasik 3-4 dakika kaynatin.(Su miktari tencerenizin yayvanligina göre degisebilir,elmalarin yarisina gelecek sekilde su eklemeniz yeterli olacaktir)Daha sonra ters yüzlerini cevirin ve bir 3-4 dk kadarda bu sekilde kaynatin.Elmalar pistikten sonra ocagin altini kapatin.

Bir kabin icinde ceviz ici ve biraz tarcini karistirin ve elmalarin cekirdek yuvalarina doldurun. Bisküvi ile kapatin ve borcama bisküviler altta kalacak sekilde dizin.






Muhallebi malzemelerini margarin ve vanilya haric pisirin,pistikten sonra ocaktan alin.Tereyagi ve vanilyayi ekleyip iyice cirptiktan sonra elmalarin üzerine esit miktarda bosaltin.Hindistan cevizi ile süsleyerek soguduktan sonra servis yapin.
alıntı
Muhallebili+Elma+Tatlisi6.jpg



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst