Muhallebili Kadayif

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
muhallebili kadayif:
muhallebisi icin:5 su baradgi süt(1 litre yani)
1,5 yemek kasigi nisasta
6 yemek kasigi un
1,5 su baradgi toz seker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
1 paket sade krem santi
hamur malzemesi:
250 gr paketlik kadayif hamuru
4 yemek kasigi margarin
3 yemek kasigi toz seker
1 su baradgi cekilmis ceviz ici
yapilsii:öncelikle muhallebimizi ocakta ocaga koymadan bütün malezmeleri tencere alip yiice karstryoruz top top olmasin diye.daha sonra ocakta orta ateste ara sira karstirarak yapiyoruz..
bi tarftanda kadayif hamurumuzu buzlukta bi saat bekletiyoruz..sonra cikarip ufak ufak dogruyoruz yagi tavamiza alip yagla beraber yiice kavuruyoruz..rengi zaten beyaz kahverengi alinca ocagin altini azcik kisiyoruz..ceviz ve sekeride ekleyip sürekli karstryoruz.-.
borcamin en altina kavurdugumuz kadayiftan biraz altina her tarafina döküyoruz..krema biraz ilik olcak kavurdugumuz kadayifi yumusatmasin hamur olmasin diye...sonra en üste yine kalan kadayif hamurlarini iyice döküyoruz..buzdolabinda 1-2 saat bekletip servis yapiyoruz...
tatliiii007.jpg

tatliiii001.jpg

tatliiii002.jpg

tatliiii004.jpg



IMG_1582.JPG

ALINTIDIR....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst