Mutfakta Püf Noktalar

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Evet, güzel olduğunuz kadar da çok maharetli ellere sahip olduğunuzu biliyorum. Belki bazılarınızın bu konuda yeteneği olmasa da bu bilgiler ile birilerine yardımı dokunabilir. Bu bilgiler ışığında tasarruf ve besinlerinizi daha uzun süre sağlıklı saklamanın yöntemlerini de öğreneceksiniz.
Gelin birlikte göz atalım bu pratik bilgilere;
- Şekerlenmiş reçelinizi benmari usulü ısıtın. Böylece eski haline döndürebilirsiniz.
- Kızartma yağının sıçramasını engellemek için, bir tutam tuz atın.
- Yumurtayı yüzebileceği kadar su olan bir kaba koyun, eğer suyun içinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7–10 günlük, dik duruyorsa bayattır.
- Haşlanmış yumurtayı daha kolay soymak için, haşlandıktan hemen sonra soğuk suya tutun.
- Böreğinizi fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
- Haşladığınız kuru fasulyenin suyu bitkiler için çok yararlıdır, bu suyla bitkilerinizi sulayın.
- Kahveyi taze olarak saklamak için, cam kavanoza koyup içerisine iki adet kesme şeker atın.
- Salçanızın küflenmesini önlemek için, üzerine sıvı yağ dökün.
- Hamur işi yaptığınız tezgâhın kolay temizlenmesi için bir tutam tuz serpiştirin.
- Dereotu ve maydanozu kâğıt havlu ya da peçeteye sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabında saklarsanız, uzun süre taze kalır.
- Buzdolabınızdaki kokuları engellemek için, bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirin.
- Yoğurdu kesilmemesi için, yoğurtlu çorbaya tuzu, çorba piştikten sonra atın.
Bu bilgilerin ardından sizlere ufak bir uyarı notu iletmek istiyorum. Alışveriş sırasında alacağınız ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat edin. En tanınmış alışveriş merkezlerinde bile olsanız…
Güzelliğinizin göz kamaştırdığı günler dilerim…
Tayfun ALTAY
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst