Mutluluk Bir Seçimdir.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Mutluluk Bir Seçimdir.

"Kardeşim sen düşünceden ibaretsin,
Geriye kalan et ve kemiksin,
Gül düşünür gülistan olursun,
Diken düşünür dikenlik olursun."
Mevlana

Yaşamımızı etkilere gösterdiğimiz tepkiler belirler. Neden aynı olaylar karşısında verilen tepkiler kişiden kişiye değişiyor? Etki ve gösterdiğiniz tepki arasında iki unsur daha var çünkü. Tepkiye neden olan "duygu" ve duyguya neden olan "düşünce."

Bu kontrolü elimize almamız açısından önemli bir bilgi. Olayların bizde uyandırdığı duyguları değiştirmek mümkün değil ama duygulara neden olan düşünceleri değiştirmek mümkün. "Kolaysa buyur yap" diyen sesleri duyar gibi oluyorum, kolay olduğunu söylemiyorum ama mümkün olduğunu söylüyorum.

Örneklersek:
Yeni ve hiç tecrübeli olmadığınız, bilmediğiniz bir göreve atandınız. Eğer mutlu hissediyorsanız işi öğrenmeye çalışır ve katılımcı olursunuz. Mutsuz hissediyorsanız mümkün olduğu kadar kaytarmaya bakar ya da başka bir iş aramaya başlarsınız. Peki, mutluluk ya da mutsuzluk duygusunun temelindeki düşünceler neler olabilir? Birçok şey şüphesiz. Örneğin düşünceleriniz "Ya başaramazsam, rezil olurum", "Bu kadar sene sonra bilenlerin maskarası olacağım.", "Bu kadar senelik tecrübe ile bir işe atanmışsan onu iyi bilmek zorundasın" ise mutsuz hissetmeniz doğal. Ya da düşüncenizi şunlarla değiştirebilirsiniz: " Süper, yeni bir gelişim alanı", "Yetkinliklerime, tecrübelerime yenilerini ekleyeceğim" "Yeni insanlar tanıyacağım" Kısaca düşüncenizi seçerek tepkinizi seçebilirsiniz.

Sevdiğim bir arkadaşım var. 16 sene sonra eşi onu terk etti. Bunu hak etmediğini düşünüyor ve mutsuz. Üç senedir düşüncesini değiştirmedi ama sanırım mutsuzluk duygusuna alıştı. Ne kadar yazık değil mi? Sağlıklı çocukları, refah içinde yaşayacak bir geliri, ona her zaman destek bir ailesi ve geniş bir arkadaş topluğu var ve artık özgür. Bunları arka arkaya söylediğimde benim ayaklarımı havada çırpacağım geliyor. Ama bir seçim yapıyoruz işte. Mutluluk da bunlardan biri.

Sabah kalktığınızda bir karar verin. O gün mutlu mu olacaksınız yoksa mutsuz mu? Çünkü bu sizin seçiminiz.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Sabah kalktığınızda bir karar verin. O gün mutlu mu olacaksınız yoksa mutsuz mu? Çünkü bu sizin seçiminiz. evet bizim seçimimiz güne nasıl başlarsak öyle devam eder

H

Hera

Misafir
Çok doğru bir yazı bunu okuyan herkes doğru anlayabilirmi acaba diye düşündüm çünkü Hayatımız Tercihlerden ibarettir ve ne istiyorsanız onu yaşatır hayat size. Nasıl bir insanla evlenmek istiyorsak hayat bize öyle bir koca verir çünkü seçimi biz yaparız her şey bizim elimizde dir ama hep kadere ona buna şuna bağlarız doğru enerji gönderelim pozitif olalım ne istediğimizi bilelim hayat ta bize onu versin ve çok doğru Bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider bu her dalda aynıdır bir iş yeri olsun başka bir olay olsun nasıl başlıyorsa öyle gidiyor sonradan düzelir Mutlu Oluruz diyenler Yanılıyor..

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Sabah kalktığınızda bir karar verin. O gün mutlu mu olacaksınız yoksa mutsuz mu? Çünkü bu sizin seçiminiz.

yarın karar verecem
mutlu olmam lazım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar