Mutluluk Yolu

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Malzemeler
3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Çay Bardağı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Böğürtlen (dondurulmuş)


Yemeğin Tarifi
Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 çay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulü karıştırın. Jelatini soğuk suyun içinden alıp suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin. Kremayı sürekli karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Hazırladığınız kremaya ilave edin. Buzdolabında bekletin.
Yumurta aklarını yarım çay bardağı tozşekerle köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Bu arada süsleme için birkaç böğürtlen ayırın. Kalan böğürtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Böğürtlenleri bir süzgeçten geçirip başka bir tencerede tekrar ısıtın. Artan böğürtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin. Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp böğürtlen ve böğürtlen sosu ile süsleyip servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst