Sadece Muz Çilek Bal ve Sütten Dondurma
İnternette dolaşırken sürekli görüyordum aklımda kaldığı kadarıyla dur bir deneyeyim dedim
2 tane orta boy muzu 8-9 tane çileği buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım birkaç gün sonra (normalde 2 saat beklemesi yeterliymiş benim yapmaya fırsatım olmadığı için çok bekledi) donuk halde olan meyveleri 5 dakika dışarıda beklettim sonra bıçaklı rondoya (blender değil) meyveleri 2-3 yemek kaşığı sütü ve 1 yemek kaşığı balı koyup çektim. Önce parçalanıyor sonra kaşıkla ortaya ala ala çekmeye devam ediyorsunuz ve sonuç olarak bir anda dondurma kıvamı alıyor. Direkt külaha ya da kaseye alıp tüketebilirsiniz. Tek sorun meyveler buzluktan çıktığı için yeniden dondurulması uygun değil malum tüm donuk ürünler için çözülünce yeniden dondurulmaz uyarısı vardır. O yüzden yiyebileceğiniz kadar yaparsanız sorun olmaz.
Bence bunu bulan kişiyi tebrik etmek lazım cidden beklediğimden çok çok daha iyi oldu bir daha ki sefere hindistancevizi ile ananası buzluğa atıp onu deneyeceğim çok sevdim.
İnternette dolaşırken sürekli görüyordum aklımda kaldığı kadarıyla dur bir deneyeyim dedim
2 tane orta boy muzu 8-9 tane çileği buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım birkaç gün sonra (normalde 2 saat beklemesi yeterliymiş benim yapmaya fırsatım olmadığı için çok bekledi) donuk halde olan meyveleri 5 dakika dışarıda beklettim sonra bıçaklı rondoya (blender değil) meyveleri 2-3 yemek kaşığı sütü ve 1 yemek kaşığı balı koyup çektim. Önce parçalanıyor sonra kaşıkla ortaya ala ala çekmeye devam ediyorsunuz ve sonuç olarak bir anda dondurma kıvamı alıyor. Direkt külaha ya da kaseye alıp tüketebilirsiniz. Tek sorun meyveler buzluktan çıktığı için yeniden dondurulması uygun değil malum tüm donuk ürünler için çözülünce yeniden dondurulmaz uyarısı vardır. O yüzden yiyebileceğiniz kadar yaparsanız sorun olmaz.
Bence bunu bulan kişiyi tebrik etmek lazım cidden beklediğimden çok çok daha iyi oldu bir daha ki sefere hindistancevizi ile ananası buzluğa atıp onu deneyeceğim çok sevdim.