Muzlu Alman Pastası
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr. margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 kaşık toz şeker
4 kaşık un
1 paket vanilya
üzeri için;pudra şekeri;kiraz sekerlemesi,antepfistigi,icine 2 adet muz
YAPILISI: Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Erimiş margarini ekleyip, mikserin en düşük seviyesinde karıştırın. Unu, kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın. 24cm veya 26 cm kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Biraz ılınca kalıptan çıkartın. Enlemesine 2 kata bölün. Muhallebisi için; bir tencereye sütü, unu, şekeri alıp muhallbei kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Keki alt katını servis tabağına alın. Ortasına muhallebiyi döküp yayın üzerine 2 muzu dilimleyip dizin. Kenarlarından 1cm boşluk kalacak şekilde üst katı üzerine koyup elinizle hafif bastırın. İyice soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri serpin varsa antepfistigi ve kiraz sekerlemesi ilede renklendirebilirsiniz
Alıntıdır...