incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 2 adet muz
- yarım rulo kaymak veya 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Yapılışı: Muzlar 1'er cm. kalınlığında doğranarak servis tabağına alınır. Üzerine önce dövülmüş ceviz, daha sonra bal sürme aparatı ile (veya bir kaşığın ucundan azar azar akıtarak) bal gezdirilir. Oda sıcaklığında biraz yumuşamış kaymak veya üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şanti, sıkma aparatına konularak tatlının üzerine sıkılır. Antep fıstığı tozu ile arzu edildiği gibi süslenerek servis edilir.
ALINTI
- 2 adet muz
- yarım rulo kaymak veya 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Yapılışı: Muzlar 1'er cm. kalınlığında doğranarak servis tabağına alınır. Üzerine önce dövülmüş ceviz, daha sonra bal sürme aparatı ile (veya bir kaşığın ucundan azar azar akıtarak) bal gezdirilir. Oda sıcaklığında biraz yumuşamış kaymak veya üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şanti, sıkma aparatına konularak tatlının üzerine sıkılır. Antep fıstığı tozu ile arzu edildiği gibi süslenerek servis edilir.
ALINTI