Muzlu Kremsantili Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Pandispanya :

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker
1.5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı buğday nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması :
1 paket muzlu creme ole
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti

İçi :
4-5 adet muz

Süslemek için :
Arjantin şekeri

Islatmak için :
1 su bardağı muzlu süt


1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
3. Unu,buğday nişastasını ve kabartma tozunu beraber eliyoruz.
4. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak ekliyoruz.
5. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıpta kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
6. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp,her katını muzlu sütle ıslatıyoruz.
7. 1 poşet creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp,pastanın arasına sürüyoruz.Üzerine bolca muz doğruyoruz.
8. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıyoruz.
9. 1 poşet krem şantiyi de 1 su bardağı sütle hazırlayıp,pastayı bununla kaplıyoruz.
10. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup,süslüyoruz.Arjantin şekeri serpiyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.




ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst