incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Pandispanya :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1.5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı buğday nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması :
1 paket muzlu creme ole
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İçi :
4-5 adet muz
Süslemek için :
Arjantin şekeri
Islatmak için :
1 su bardağı muzlu süt
1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
3. Unu,buğday nişastasını ve kabartma tozunu beraber eliyoruz.
4. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak ekliyoruz.
5. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıpta kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
6. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp,her katını muzlu sütle ıslatıyoruz.
7. 1 poşet creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp,pastanın arasına sürüyoruz.Üzerine bolca muz doğruyoruz.
8. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıyoruz.
9. 1 poşet krem şantiyi de 1 su bardağı sütle hazırlayıp,pastayı bununla kaplıyoruz.
10. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup,süslüyoruz.Arjantin şekeri serpiyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
ALINTI