Muzlu Krep Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
Krep Hamuru için,

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Süslemek için,
  • 2 adet muz
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı,
  1. Krep hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
  2. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın.
  3. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün.
  4. Çevirerek her iki tarafını pişirin.
  5. Muzların kabuklarını soyup dilimleyin.
  6. Kararmasını önlemek için üzerine birkaç damla limon suyu sıkın.
  7. Kreplerin arasına muz dilimleri koyup, fındık içi serpip katlayın.
  8. Çikolatayı kısık ateşte eritip kreplerin üzerine dökün.
  9. Servis yapın.
Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst