Muzlu Pasta

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Muzlu Pasta
Malzemeler:
Kek için; 5 yumurta, 2 bardak şeker, 2 bardak un, 1 çay kaşığı karbonat, 1,5 çay kaşığı limon suyu, 6 adet muz,
Krema için; Yarım kg süt, yarım bardak şeker, 2 dolu çorba kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, fındık büyüklüğünde margarin

muzlu-tarifler_9ef0db30-11aa-40d6-94ef-f48d22c4ec49_3.jpg

Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle çırpın, un karbonat limon suyuyla karıştırın, yağlanmış kalıba dökün, sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarın ılıkken ortasından enlemesine ikiye kesin. Öte yandan sütü unla pişirin, kaynamaya başlayınca içine şekeri katın. un kokusu gidince ateşten indirip, vanilya, yumurta sarısı ve margarin karıştırın. Üstünün kabuk tutmaması için, zaman zaman karıştırarak soğumaya bırakın. Kekin alt yarısını servis tabağına koyun, 1 bardak ılık şerbetli su ile iyice ıslatın. Sonra 1 kat krema sürüp, 1 kat dilimlenmiş muz dizin. Üzerine kekin 2. parçasını koyup, unu da ılık şerbetli su ile ıslatın. Bütün pastayı krema ile sıvayıp, muz dilimleriyle süsleyin.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst