Bu tarifin pandispanyasını netten buldum ve bayıldım tadı aynı pastaneden alınan rulo pasta gibi oldu:bayil:
Muzlu Rulo Pasta
Pandispanyası
2 yumurta
1,5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı süt
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanılya
Kreması
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
1/2 vanilya
Arasına : Muz (başka meyvede kullanabilirsiniz)
Süslemek için :Vişne reçelinin tanesi - Fındıkiçi
Yapılışı
Soğuması için ilk önce kremayı hazırlayıp dolaba koyun.
Kremanın yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin.Ocaktan alıp vanilya ekleyin ve iyice soğumasını bekleyin.
Pandispanyanın yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserde 4-5 dakika köpürtüp rengi açılana dek çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş düz bir tepsiye pandispanya hamurunu dökün.200 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirin (Rengi çok pembeleşmesin) Fırından çıkarıp 3-4 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyin.Kağıdı ile beraber hafifçe çok sıkmadan sarın biraz bekletin.
Rulonun yapımı
Pandispanyayı açtırıp her tarafına krema sürün.
Köşesine uzunlamasına böldüğünüz muzları yerleştirin.
Tekrar dikkatli bir şekilde sarıp soğuması için buzdolabına koyun.