Muzlu Rulo Pasta (nk)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
resim

Bu tarifin pandispanyasını netten buldum ve bayıldım tadı aynı pastaneden alınan rulo pasta gibi oldu:bayil:

Muzlu Rulo Pasta

Pandispanyası
2 yumurta
1,5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı süt
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanılya

Kreması
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
1/2 vanilya

Arasına : Muz (başka meyvede kullanabilirsiniz)

Süslemek için :Vişne reçelinin tanesi - Fındıkiçi

Yapılışı

Soğuması için ilk önce kremayı hazırlayıp dolaba koyun.

Kremanın yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin.Ocaktan alıp vanilya ekleyin ve iyice soğumasını bekleyin.

Pandispanyanın yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserde 4-5 dakika köpürtüp rengi açılana dek çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş düz bir tepsiye pandispanya hamurunu dökün.200 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirin (Rengi çok pembeleşmesin) Fırından çıkarıp 3-4 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyin.Kağıdı ile beraber hafifçe çok sıkmadan sarın biraz bekletin.

Rulonun yapımı
Pandispanyayı açtırıp her tarafına krema sürün.
Köşesine uzunlamasına böldüğünüz muzları yerleştirin.
Tekrar dikkatli bir şekilde sarıp soğuması için buzdolabına koyun.

Kupakızı

Daimi Üye
Tepki
1.434
off canım nasıl ıstedı ..
Bayadır tatlı bıseyler yemıyorum , yapamıyorum Samsun'da ..
Ankara'ya evime bir döneyim tatlı komasına sokcam kendımı :D

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Bayılırım rulo pastaya.Tatlım daha bu sabah bitti.Islak kekim vardı ama kısa zamanda bu tarifi de denicem.

Ayrıca bu ölçüler yarım sanırım.Çok az pandispanya çıkar bundan :acep:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495

Bizim evde bir ben yiyorum böyle şeyleri :D o yüzden kendime kadar yapacaksam tarifleri yarım malzeme ile yapıyorum :nk: ama ona rağmen bu hamurdan 5-6 dilim rulo 3 tane de küçük muffin çıktı ...

Netten aldığım orjinal ölçüsü bu

3 yumurta
3 çorba kasığı tozşeker
5 çorba kasığı dolusu un
2 çorba kasığı sut
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılya

Bu arada yorumlar için teşekkür ederim :ask::ask::ask::ask:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Ben dün yaptım bunu.Çok güzel oldu sadece hamuru sanırım fırında biraz fazla tuttum pastanedekiler gibi ağızda dağılmadı yani yumuşacık değildi,kuru da değildi gerçi güzeldi.Beğendik biz.Bir ara resmi paylaşırım.5-6 dilim çıktı gerçekten.Görümcem KPSS sınavına girmiş ve bizde kalmıştı.Onaun depresyonuna iyi gelsin diye yaptım :hihi: Minicik çok şirin oldu -ciko

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Aynı tarifi yaptık demek :cak: valla benimki tam kıvamındaydı tarifi aldığım kişiden Allah razı olsun :hihi: kaç senedir deneye deneye istediğimi bir türlü bulamamıştım :eek:

Ne güzel gelinsin sen öyle dostlar başına :cokkomik:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Yenge değil ablayım canım.Kardeşim gibi seviyorum onu.Hatta pasta yerken konuştuk yinede yengem değil ablamsın sen benim dedi duygulandırdı beni :ask:

Kreması dahil herşeyi tam puan aldı bizden.Daha önce yaptığım rulo pasta tarifimde güzeldi benim ama bunuda sevdim.Sırada flamingomun tarifi var.Artık ramazandan sonrada onu yapıcam.
@flamingo

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Hadi ya Allah ağzınızın tadını bozmasın

Dur hangi tarifti o bu ara flamingo'nun tariflere sardım ben onu da bulup deneyeyim :ko

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
Yenge değil ablayım canım.Kardeşim gibi seviyorum onu.Hatta pasta yerken konuştuk yinede yengem değil ablamsın sen benim dedi duygulandırdı beni :ask:

Kreması dahil herşeyi tam puan aldı bizden.Daha önce yaptığım rulo pasta tarifimde güzeldi benim ama bunuda sevdim.Sırada flamingomun tarifi var.Artık ramazandan sonrada onu yapıcam.
@flamingo

canım hangi tarifi diyorsun??

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
canım çekti ama benim ,çok güzel görünüyor eline sağlık canım:ask:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
sen hangilerini begendin yapmayı düşünüyorsun nk cim:acep:

Valla kremalı patates oldu bayıldım :cikolata:

Susamlı kurabiyeni susamsız yapmıştım (mideme dokunuyorda :tskler:) o da çok güzel oldu :eek:

Şimdi aklımda bayat ekmek köften,sarımsaklı köfte ve galeta unlu tatlın var :findikim:eek:nları listeme aldım kulağını sık sık çınlatıcam :ko

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Valla kremalı patates oldu bayıldım :cikolata:

Susamlı kurabiyeni susamsız yapmıştım (mideme dokunuyorda :tskler:) o da çok güzel oldu :eek:

Şimdi aklımda bayat ekmek köften,sarımsaklı köfte ve galeta unlu tatlın var :findikim:eek:nları listeme aldım kulağını sık sık çınlatıcam :ko

Galete unlu tatlıyı ben yaptım.Yarım ölçek olarak denedim tadı beğenilirmi bilememiştim.Yalnız tarifte bazı değişikler yapıştım ben.Şekerini azaltmıştım sanırım :acep: Çok güzel olmuştu.Birgün tam ölçek yaptığımda paylaşırım bende :sirin:

Buarada susamlı kurabiye nasıldı?Yani tadı :hihi:

@nk83 @flamingo

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
galeta unlu tatlının harika bir tadı oluyor,hatta arkadaşlarıma yaptığımda içinde meyvamı var diyorlar tarifini istiyorlar

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495

Galete unlu tatlıyı ben yaptım.Yarım ölçek olarak denedim tadı beğenilirmi bilememiştim.Yalnız tarifte bazı değişikler yapıştım ben.Şekerini azaltmıştım sanırım :acep: Çok güzel olmuştu.Birgün tam ölçek yaptığımda paylaşırım bende :sirin:

Buarada susamlı kurabiye nasıldı?Yani tadı :hihi:

@nk83 @flamingo

Tadı güzeldi çayla pek iyi gitmişti :eek: o tarifi flamingo'dan diyerek defterime de yazdım :D

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
galeta unlu tatlının harika bir tadı oluyor,hatta arkadaşlarıma yaptığımda içinde meyvamı var diyorlar tarifini istiyorlar

Deneme amaçlı yaptığım için gelen misafirlerim için değil kendimiz için yapmıştım.Baktım tadı güzel :hihi: eşimin işyerine koydum 2-3 dilim.Yiyenler bilememiş içinde ne olduğunu.Eşim söyleyince herkez şaşırmış çok güzel olmuş demişler.Ramazandan sonra tam ölçek yapıcam yine :eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar