Muzlu rulo pasta

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368

Muzlu rulo pasta malzemeleri
4 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kasığı un
1 paket kabartma tozu

Arası için
2 – 2.5 adet muz
1 su bardağı soğuk süt
2 paket krem santi

Üst süsleme için
Çikolata rendesi

Muzlu rulo pasta tarifi
Yumurtanin sarilari ve beyazlari ayrilir. Beyazlar iyice cirpilir ve köpük haline getirilir daha sonra seker eklenip cirpmaya devam edilir karisim akici bir hal alinca yumurtanin sarilari yavas yavas eklenerek cirpmaya devam edilir daha sonra elenmis un ve kabartma tozu eklenip cirpilir.karisim yagli kagit serilmis firin tepsisine esit miktarda yayilir 170 derelik firinda pisirili,pisip pismedigi kürdanla kontrol edilir,pisirme süresi fazla uzun sürmüyor kizarmasini beklemeyin kürdana yapismiyorsa tamadir,fazla tutarsaniz kurur ve rulo yapmakda zorlanirsiniz.( kek piserken 1 su bardagi sütle krem santiyi hazirlayip dolapda beklemeye alalim)
Daha sonra pastanızın üstüne hazırladığımız krem şantiyi sürüp muzları ucuna koyalım ve
rulo yapilir ve yavasca kagittan ayrilir.sonunda ruloyu kalın krem santiyle* kaplanir. Çikolata rendesiyle süslenir. Buzdolabinda bekletilir, servisden bi gün önce yapilmasi daha güzel sonuc verir afiyet olsun..

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
ellerine saglik canisi
bekarken cok yapardim
uzun zamandir yapmadim
ama ben üstünü sadece toz sekerlew kapliyorum
okulun yemek kursunda öyyle gördük ögrendik
ay babacigim cok severdi bupastayi
ona en kisa zamanda yapmaliyim

OP
yoruldum71

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
bende çokca yapardım tabi bekarken
evlendiğimde ayar bozukluğu oldu yapmadım
taaa bu yarışmaya kadar
ben pudinğle süslerdim her yerini buda değişik oldu güzel
oldu tadı

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Ellerine sağlık birtanem-alkis
Bizler dereceye giremedik belki ama birbirinden güzel,lezzetli tarifler öğrendik sayenizde:catalbicak:
Her günün şeker tadında geçsin birtanem:hhhhhh:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Ellerine sağlık canım. Çok güzel bir tadı olduğundan eminim. Muzlu olan herşey beni cezbeder zaten-hmm

derin55

Daimi Üye
Tepki
460
ellerine sağlıkk yılbaşı için yapsak mıı acaba hafif de bir pasta krem şanti yerine kendi yaptığımız kremayı da sürebiliriz arasına daha hafif olur...:eek:

OP
yoruldum71

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
ellerine sağlıkk yılbaşı için yapsak mıı acaba hafif de bir pasta krem şanti yerine kendi yaptığımız kremayı da sürebiliriz arasına daha hafif olur...:eek:

arzuya göre yapabilirsin tatlım benim çocuların damagında kaldı tatları
yapacam gene
beğendiğinize sevindim değerli arkadaşçıklarım

Trend

Daimi Üye
Tepki
1.072
Ellerine saglik canim, pasta yapmasini cok severim ama bu rulo pastayi daha hic yapamadim. Bir türlü tutturamiyorum. Her defasinda yirtiliyor:mendil:

G

guzelcem

Misafir
Ellerine sağlık canısı, antalyadan koliyle muzumuz gelir sağolsun şube müdürümüz inanın doyduk artık ben çürümesinler diye sık sık muzlu rulo ve muzlu köstebek yada muzlu tatlı çeşiti yaparım çöpe değil boğazımıza gitsin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar