E
esmanur
Misafir
Malzemeler
250 gr margarin
1 su bardağı un
1kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
6 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı
Önce tencereyi ateşe oturtup margarini eritelim. Erime işlemi tamamlanır tamamlanmaz unu ilave ederek karıştıralım. Bir iki kez çevirip, süt ve toz şekeri katalım. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp,vanilyayı katalım. Pasta çırpıcısı ya da mikserle 10 dk çırpalım.
ıslatılmış dikdörtgen bir tepsiye fırın tepsisi de olabilir muhallebiyi dökelim. Soğuduktan sonra aceleniz varsa buzlukta da soğutabilirsiniz ben öyle yapıyorum.. büyük kareler şeklinde keselim, üzerlerine muzları yerleştirip rulo biçiminde saralım.
mutfak robotuyla ya da elimizle bisküvileri un haline getirelim. Muzlu tatlıları bisküvilere bulayıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun…
alıntıdır
250 gr margarin
1 su bardağı un
1kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
6 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı
Önce tencereyi ateşe oturtup margarini eritelim. Erime işlemi tamamlanır tamamlanmaz unu ilave ederek karıştıralım. Bir iki kez çevirip, süt ve toz şekeri katalım. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp,vanilyayı katalım. Pasta çırpıcısı ya da mikserle 10 dk çırpalım.
ıslatılmış dikdörtgen bir tepsiye fırın tepsisi de olabilir muhallebiyi dökelim. Soğuduktan sonra aceleniz varsa buzlukta da soğutabilirsiniz ben öyle yapıyorum.. büyük kareler şeklinde keselim, üzerlerine muzları yerleştirip rulo biçiminde saralım.
mutfak robotuyla ya da elimizle bisküvileri un haline getirelim. Muzlu tatlıları bisküvilere bulayıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun…
alıntıdır