Namaz Kılmasam Olur Mu?

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Namaz Kılmasam Olur Mu?

İbrahim Edhem Hazretlerine bir zat gelip:

" Ben namaz kılmasam olur mu? "diye sorar.
İbrahim Edhem hz.leri olur ama sana sayabilecegim şeyleri yapabilirsen diyor.

1.Hazreti ALLAH'ın arz ve semasından çıkacaksın.Bunu yapman mümkün olmadığına göre namazını kılacaksın.Çünkü Hadisi Kudside kimki beş vakit namazı terk ederse hazreti ALLAH ey asi ben senden uzağım sende benden uzaksın benim arzımdan ve semavatımdan çık benden gayrı kendine rab talep et buyuruyor.

2.Azrail (a.s.) geldiğinde ona ruhunu teslim etmeyeceksin benim çoluk çoçuğum var daha yaşamak istiyorum diyeceksen namazını kılma ama buda mümkün değil zira Ayeti Kerimede Hazreti ALLAH Ecel geldigi zaman ne bir dakika ileri nede geri gider buyuruyor.

3.ALLAH ın rızkını yemiyeceksin eğer yapabilirsen kılma ama Ayeti Kerimede yer yüzünde rızkı ALLAH üzerine olmayan hiç bir hayat sahibi yoktur buyurur.

4.Kimsenin görmedigi yerde günah işleyeceksin yani günah işlerken seni Hazreti ALLAH ın görmediği bir yere gideceksin Ayeti kerimede Mevlamız Hazreti ALLAH sizin gizli aşikar yaptıklarınızı bilir.

5. Kabre girip münker ve nekir suallere başlayınca cevap vermemeye kadirsen namaz kılmaya bilirsin zira Mevlamız Ayeti Kerimede sual muhakkak hakdır buyuruyor.

6.CENABI HAK onu tutunuz bağlayınız yani ellerini boynuna dolayıp cehennemin alevli ateşine atınız buyurduğunda kabül etmeyeceksen kılmaya bilirsin.Ama bunları yapman mümkün olmadıgına göre namazları kılacaksın buyuruyor.

ELDA

Daimi Üye
Tepki
4.389
gene çok güzel ve bilgilendirici konu açmışsın arkadaşım emegine saglık

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
namaz dinin direği
birkez daha anlıyoruzki namazdan kaçış yok .inş. namazını dosdoğru kılanlardan oluruz
:rose: oruç teşekkürler

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
56.038
aro.gif

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar