Naneli Kabak Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Naneli kabak çorbası tarifi
Malzemeleri
(6 kişilik)
1 kg. kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
5 su bardağı sebze suyu (kaynar)
3-4 dal taze nane
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
6 çorba kaşığı krema

Tarifi:
Zeytinyağını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Kabak ve kuru naneyi katıp, iyice karıştırın. Üzerini kapatıp, hafif ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sebze suyunu ilave edin. Kaynama noktasına gelince ateşi iyice kısın. Nanelerin yapraklarını saplarından ayırıp, yaprakları çorbaya katın. Kapağını kapatıp, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Ateşten alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra robottan geçirin. Bir kaba alıp, soğumaya bırakın. Üzerini kapatıp, en az 4 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce tuz, karabiber serpip, karıştırın. Soğuk çorbanızı servis tabaklarına koyduktan sonra ortalarına birer çorba kaşığı krema ve taze nane yaprağı koyarak servis yapın.

kabak-corbasi-tarifi.jpg


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst