Narin Tatli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
narin+tatli.jpg


gerekli malzeme
2 yemek kasigi yogurt
2 yumurta
yarim cay bardagi sivi yag
50 gr margarin (oda isisinda)
1 pk kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
1 pk vanilya sekeri
aldiginca un yaklasik ben ölctüm 350-400 gr kadar aliyor (kulak memesi yumsakliginda olacak )
serbeti icinse
2,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
öncelikle birseyi belirtmek istiyorum benim dikkatimden kacan sizden kacmasin :)
bu tatlinin serbeti kaynatilmiyor !! yalnizca su ve sekeri bir kapta karistirip eritiyorsunuz okadar
yapilisi
öncelikle serbeti hazirlayip bekletin
hamur icin gerekli tüm malzemeyi bir kapta güzelce yogurun 10 dakika bekletmenizi öneririm.
aslinda yogrulan her hamurun dinlenmesi güzel sonuclar verir !
yogurdugunuz hamurdan kücük parcalar koparip dilediginiz gibi sekil vererek hazirlayin tepsiye dizin. isitilmis 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirip firindan cikan hamura serbeti dökün dinlendirip serbetini cekince servise hazirdir .
not
ben tarifin yani hamurun yarisinin icine kestane sekeri koydum :) yarisini bos yaptim
ama orjinalinde hamur bos birakiliyor .
mevacim cok tesekkür ederim canim
afiyet olsun

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst