Malzemeler:
1 adet nar
1 paket(80 gram) bitter çikolata
2 çorba kaşığı şekersiz krema
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Krema için:
1 paket kaymak
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3-4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı vanilya
Yarım olgun mango
Keki ıslatmak için: Nar şerbeti
Hazırlanışı: Çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin.Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları tozşeker ve sıvıyağla iyice çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı katıp karıştırın.Yumurta akını ayrı bir yerde kar haline gelinceye dek çırpın. ****l bir kaşıkla kek karışımına ilave edin.
Kalp şeklindeki bir kalıbı yağlayıp, hazırladığınız karışımı kalıba dökün, önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke bir kür¬dan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş de-mektir) yaklaşık 40 dakika pişirin. Krema için kaymağı sütle çırpın. Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Pişen keki nar şerbeti ile ıslatın. Ser¬vis tabağına alıp üzerine krema sürün. Nar taneleri ve mango dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Alıntı