Nasıl Bakmalı hayata...

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Nasıl bakmalı hayata...

Amerika da ünlü bir avukatın kaybettiği tek dava....
Ünlü bir futbolcu karısını öldürmekle suçlaniyordu . Futbolcu
yakalanmıştı.

Ama karısının cesedi ortada yoktu. Duruşma Amerikan filmlerindeki
gibiydi.
Futbolcu sanık sandalyesinde oturuyordu.

Kucak dolusu parayla tuttuğu avukatı jüriyi ikna etmeye uğraşıyordu:
´Sayın jüri üyeleri, müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inaniyorum.
Buna az sonra sizler de inanacaksiniz.

Neden mi?
Bakın, şimdi 1´ den 10´ a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü
iddia edilen karisi bu kapidan içeri girecek...

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...´ Bütün jüri kapiya döndü. Kimse
girmedi içeri .
Avukat bir savunma dahisiydi , öldürücü hamlesini yaptı:
´Bakın, siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz.
Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapiya baktınız.
İşte kararı buna göre vermenizi talep ediyorum.´
Jüri, ünlü futbolcuyu suçlu bulduğunu bildirdi ve dava bu sekilde
sonuçlandi
.
Mahkeme çıkışında avukat , bayan jüri baskanina yaklasti:
´10´ a kadar saydigimda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız.
Neden böyle bir karara imza attınız?´
´Doğru´ dedi jüri başkanı ;
´Ben de kapıya baktım, ama müvekkiliniz kapıya bakmıyordu !.. ´

NOT: En iyi analist herkes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen
bakışları izleyen kişidir.

ALINTI....

Tepki
8.216
hayata aslında nasıl bakmalı ..hayata acıyla talısıyla bence çok sakın bakmalı pozitif bakmalı zaten dünyaya gelişimiz gidişimiz film gibi değilmi... hayal kahramınıyız hepimiz hayallerimizin başrol oyuncusu kendimisiz ve ardından hayatımıza prens girer ve prensle prenses evlenir çoçukları olur hayaımıza yön veririz böylelikle hayallerimizi film gibi yasarız tabi sanslı sekilde değil acılar yasanır kayıplar verir bedenizde dayak izleri siddet kavga olmadık kötü senorlar yasarız.. ama ne yasarsak yasayalım bence güzel bakalımmm neden NEDENİ ÇOK... DÜNYAYA GELDİK GELMEK Mİ İSTEDİK HAYIR SORUNMADI SECENEK SUNULMADI NASIL AİLE İSTERSİN YADA KADERİNİ HANGİ YOLDA İSTERSİN YADA KARMA KARISIKMI YAPSAK HAYATINI YADA HEP İYİ GİTSİN Mİ DİYE BUNUN GİBİ SECENEKLERİMİZ OLMADI.... EĞER OLSAYDI HERSEY 4*4LÜK OLURDU BEN HEP DERİM HEP İYİ OLUNMAZ KÖTÜLÜKDE OLUCAK HEP İYİLİK OLSAYDI CEHENEM OLMAZDI CENNET OLUR HEP İYİ DÜŞÜNSEYDİK MELEK OLURDU SEYTAN OLMAZDI ..HAYATIMIZDA NEYİ NASIL YASARSAK YASAYALIM BENCE AMA BENCE İSYAN ETMEYELİM HAYATTA BİZE SUNULDUĞU KADAR İYİ GİTMEYE BİLİR AMA BUDA DOĞANIN KANUNU EN AZINDAN BEN İYİ GİDENLERDENİM SUAN YANIMDA SÜTLÜ NESCAFEM ÖNÜMDE PC AYAĞIMDA YÜNLÜ ÇORABIM ÜSTÜMDE ESORTMANIM PETEĞİM YANIK ODAM SICAK İŞTE HAYAT BANA GÖRE YASAYA DEĞER...PEKİ YAAA AYAĞINDA CORABI BİLE OLMAYAN HALEN SÜTÜN TADINI BİLMEYEN SICAKLIĞI HİSSEDEMEYEN İNSANLAR YÜZLERCE MİLYONLARCA SAYISIZ NUFUSUMUZUN YÜKSEK BİRİMİ AÇ ... BUDA ASLINDA DOĞANIN YASAMIN 1PARCASI ...HAYATA BENCE DAR PENCEREDEN DEĞİL OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERDEN BAKMALII GENİŞ CERCEVEDEN ALGILAMAK LAZIM ...İSYAN EDEN BÜYÜKLERİM HAYAT KÜSEN BÜYÜKLERİM BİRDE OTURUN DÜŞÜNÜN SİZ KENDİNİZİN ZORLUĞUNU HAYATA NASIL BAKMALISINIZ BİRDE SİZDEN DAHA BETER DURUMDA OLANLARIN HAYATA BASKIS ACISINI DÜŞÜNÜN.... OYUZDEN BENCE HERSEYİ NORMEL GÖRÜN ACIYI TATLIYI YALANI DOLANI SİDDET HİDDET HERSEY YASAMIN BİR PARCASIIIIIIII.............. KÖTÜ OLANLARI DERS ALMAK LAZIM İYİ OLAN KISMIMIZI DA KÖTÜLÜK DÜŞÜNENLER ÖRNEK ALSIN..BEN HAYATA TÜM OLUMSUZLUKLARINA RAĞMEN DÜNYAYA GELDİMSE NORMEL BAKIYORUM ACIYI KADERİ KEDERİ BEN BUYASIMDA İÇİMDE GAYET SAKIN GÖRÜYORUM ALGILIYORUM.... BUDA BENİM DÜŞÜNCEM

RUKİYE

Daimi Üye
Tepki
1.143
düşüncelerin gerçekten çok olgun ama bazen hayata kızgın çok küçüksün daha neler göreceksin hep umut dolu sevgi dolu ol yeter şu hayatta....

Tepki
8.216
düşüncelerin gerçekten çok olgun ama bazen hayata kızgın çok küçüksün daha neler göreceksin hep umut dolu sevgi dolu ol yeter şu hayatta....

teşekkür ederim olGunlukla karsıladığın iiçin sizin benden büyük olmanız demek hayatı illaki benden cok gördüğünüz belkide yasanmıslığınız olduğu anlamı tasımaz insan yasadıklarını senelere sığdıramaya bilir annecim yaşınız 30,36,40,43 olabilir benim 22 henüz ama bu demek değilki senelerden dolayı benden çok gördüğünüz anlamı tasımaz sizin 20senede yasadıklarınızı belkide ben kimbilir 1günde yasadım 1 senede yasadım belkide 22 yasında olabilirim ama 40 yasındaki bir bayanın yasammıslığı beynimde olmus olabilir yasantımın ve yasantılarının yasla sınırlı değil asla 40 yasındaki insan hiç cekmez ama 1 bayan 40 yasına gelene kadar cekmediği zulum yoktur işte ozaman cekmeyen cekenin halinden anlamaz HAYAT GÜZEL GELİR DEMEK İSTEDİĞİM SUDUR SİZİN BANA GENÇSİN DAHA NELER GÖRÜCEKSİN SÖZÜNÜZE KARSILIK 1ÖRNEK VERMİŞ OLDUM.... ÇOK CEKMEMİŞ SIKINTISIZDA OLABİLİRİM MUTLU DA OLABİLİRİM HATTA SIMARIK BİR KIZDA OLABİLİRİM AMA ASLA ETRAFA KARSI DUYARSIZ BİR KIZ DEĞİLİM ASLA DEĞİLİM CEKENDEN DE CEKMEYENDEDE AÇLIK CEKENDENN DE DOKLUK YASAYANDAN DA SEFALET YASAMAMIS YASAYANDAN DA COK İYİ ANLAYAN BİR KIZIM İLLAKİ BİR OLAYIN BASIMA GELMESİ GEREKMEZ O OLAYI YASAMIS GİBİ DERS ÇIKARTA BİLEN BİR KIZIM.... HAYATT ÇOK KOLAY ÇOK BASİT O KADAR BASİT Kİ YASAMAK O KADAR KOLAY Kİİİ....AMA COK ZOR GÖRÜNÜYOR O KADAR ZOR GİBİ GÖRÜNÜYORKİİ KÖPRÜNÜN 1 UCUNDAKİ HAZİNEYE İSTESEK ARABAYLA 10DK KÖPRÜYÜ GECEBİLECEK KADAR YAKIN GÖRNÜYOR AMA GERCEKDEN DE ÖYLE 10DK BİLE SÜRMEZ 1UCDAN 1UCA GECMEK İÇİN ARABAYLA ... AMA BİZ İNSANLAR O KADAR KENDİ KENDİMİZE HAYATI ZORLASDIRDIK Kİİİİİ O KÖPRÜYÜ 1SENDE ANCA ASACAĞIMIZI DÜŞÜNÜR HALE GELDİK KENDİ KENDİMİZİ DÜŞÜRDÜK......... HAYAT GÜZEL EVET YİNE SÖYLÜYORUM HAYAT DA SİNİLENMEYE DEĞMEZ BEN BASİT GÖRÜYORUM ÇOÇUĞUM DİYE DÜŞÜNMEYİN HAYAT COK KOLAY BASİT...YETERKİ SİZLER HAYATIN ACI OLAYLARINA GÜLÜN GECİNN KENDİNİZİ BİR DÜŞÜNÜN KAYBETDİKLERİNİZİ HAYAT SİZE ACI GÜN GÖSTERDİ DİYE YASAMINIZ BOYUNCA BÖYLE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN....... BENİM SİZE HAYAT KOLAY DEDİĞİM ZAMAN SİZE KOMİK GELİYOR...

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
hayata neresinden baktığımız önemli , buda kişiye vede yaşanmışlıklara bağlı tabiki

çok güzel bir paylaşımdı tatlıpozan :cicek:

OP
tatlıpozan

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
hayata neresinden baktığımız önemli , buda kişiye vede yaşanmışlıklara bağlı tabiki

çok güzel bir paylaşımdı tatlıpozan :cicek:

Ben teşekkür ederim canım.
Bakış açısı evet çok önemli kişiler göre değişir bence de.Katılıyorum fikrine.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar