Ne yediğimiz kadar nerede yediğimiz de önemli...

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Kimi zaman yediklerimize dikkat etmeyiz.Bir çok sağlık sorununa da böylece kapıyı aralamış oluruz
bilmiyorumkismile.gif

Zaman zaman neyi nerede yediğimizin de önemli olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım.Sanırım sağlıklı beslenmek sadece sağlıklı yiyeceklerle olmuyor.Bir süredir ben bunlara dikkat ediyorum hayatımda gercekden işe yarıyor
icon_winka.gif

Bana sahip oldugum fazladan 7 kiloyu vermek için gittiğim diyetisyenim "Yemek yemeyi bilmiyorsun.Önce yemek yemeyi öğreteceğiz sana"dediğinde hiç insan yemek yemeyi bilmez mi dedim.Ama gerçekden de bilmiyor muşum.Diyetisyene gidince insan hemen 1 ayda atıverecek sanıyor üzerindeki kiloları.Ama bana yemek yemeyi öğrenene kadar diyet listesi vermiyeceğini söyleyince de az üzülmedim hani
mafoldumben.gif

Şimdi gün içinde tüketeceğim bir beslenme listesi ile ayarlıyorum yediklerimi ve ben hayatımda bir günde bu kadar yemek yediğimide hatırlamıyorum.Tabi sadece yemem gerekenleri değil nerede yemek yemeye dikkat etmem gerektiğini de uzun uzun anlattı diyetisyenim.Bende araştırırken bana söylediklerine benzeyen bir yazı buldum ve paylaşmak istedim...
324868sv0.gif

1. Mutfakta atıştırmak
Buzdolabının önünde yada yemek yaparken bir şeyler atıştırmak daha fazla yemenize neden olur.

2. İş yerinde yemek
Ofiste atıştırılan yiyecekler genelde yüksek kalorili oluyor.

3. Aceleyle yemek
Aynı pastayı 9 dakikada tüketenler 646 kalori alırken, 20 dakikada tüketenlerin 579 kalori aldığı gözlemlendi.

4. Karanlıkta yemek
Işık seviyesi azaldıkça iştah artıyor. Geceleri canımızın daha çok abur cubur çekmesi de buna bağlanıyor.

5. Az çiğneyerek yemek
Çalışmalar, yeterince çiğnemenin sindirimi kolaylaştırdığını; gazı, şişkinliği ve ekşimeyi önlediğini gösteriyor.

6. Restoranda yemek
Dışarıda yemek yiyenlerde obezite ve yağ oranı daha yüksek oluyor. Haftada 6-13 kez dışarda yemek yiyen kadınlar günde 290 kalori daha fazla alıyor.

7. Televizyon karşısında yemek
Ekran başında tüketilen yiyecekler çifte tehlike oluşturuyor. Çünkü kişi hem hareketsiz kalıyor hem de ne kadar yediğini fark edemiyor.

Alıntı

Umarım neyi ne kadar yediğinize dikkat ederken,nerede,nasıl yediğinizi de gözden kaçırmazsınız...

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
cok dogru bilgiler ama iste
özellikle bu bana ne cok tanidik geldi

7. Televizyon karşısında yemek
Ekran başında tüketilen yiyecekler çifte tehlike oluşturuyor. Çünkü kişi hem hareketsiz kalıyor hem de ne kadar yediğini fark edemiyor.

OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Bunlarında yardımı ıle ı gunden bu zamana verdıgım kılo 13:dertli:

Ozellıkle cok uzun uzun cıgnemenın oyle cok faydası var kı:eek:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Bende uzun süre cignerim yediklerimi. O yüzden sofradan en son kalkan ben olurum. :eller:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar