Nedir bu :(:( yasayan varmı ?

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
slm kızlar..
cok zor gunler gecırdım hamılelıgım cok zor gectı..guatr var bırde bende 5 ay oncede sezryanla dogum yaptım..ve sonrasındada paranoyalık basladı daha oncelerde vardı fakat asırı derecede arttı ...hastalık haberlerını duyunca kendımı cok asırı dınlemeye basladım bu dusuncelerle yasıyorum sureklı...ya bebegıme bısey olursa ya bana ya anneme ya esıme ya babama ya bı yakınıma bısey olursa dusuncelerı sureklı beynımı yıyordu ...heryerımden bısey cıkarıyorum yuzume bakıyorum ellerıme bakıyorum bı leke bı sıslık varmı dıye sureklı arıyorum kendımde bı hastalık...ılk kez yemek yemeye basladıktan sonra brden tıkandım gozlerım kararır gıbı oldu sankı bı sıs perdesı ellerım ayaklarım karıncalandı olecegım sandım uzanıyorum olmuyor evın ıcınde delı dana gıbı gezınmeye basladım...sankı sarhos gıbı hıssedıyorum kendımı sersemledım elım ayagım tıtrıyordu sankı basım donmuyor ama beynımın ıcınde bıseyler olyordu asırı bır sersemlık yasıyordum ayaklarımda bır bosalma hıssettım tutmuyorlardı sankı..sımdıde bu belırtılere bakıp ya beynımde bısey varsa dıye yerımde zor oturuyorum...cok streslıyım .kollarım ayaklarım gucsuz hıssedıyorum suan beynım donuyo sankı..cok fena bıseydı bu panıkatakmıdır kızlar..?? lutfen bısey soyleyın:((...en kısa zamanda gıdıcem zaten dr a :(:(

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
oy canim ya kiyamam ben sana
pinarima katiliyorum
anne olunca insan daha bi deyisiyo
herseyi büyütüp dert ediniyo
duygusallik hat safada oluyo
kafaya taka taka
bencede hamilelik depresiyonudur
kimisi kolay kolay atamazmis üstünden
ama ihmal etme sakin
iyisimi bir an önce görün doktora
ben cok yogun aglardim herseye ama herseye piskolojim bozuktu zaten dogum sonrasi
ama sükür atlatdim
acil sifalar diliyorum canim
senide meleginide kocaman öpüyorum:eek:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
canım bu yaşadıkların hamilelikte ve doğum sonrası olan depresyon belirtileri panik atak değil canısı biranönce doktara git bencede ama hemen ilaçlara sarılma kendini fazla dinleme zaten ne oluyosa kendini dinlemekten oluyo ben ikizlerimi doğurduktan sonra yaşamıştım aynı senin yaşadıklarını hemen hemen her kadın doğum yaptıktan sonra anede çocuğunu kaybetme korkusu bir yakınımı kaybetme korkusunu yaşar demişti dr um bana sana ilaçta verebilirim ama sen kafanda sürekli düşündüğün sürece asla atlatamazsın demişti önemli olan kafandaki düşüncelerden kurtulmalısın unutmaki sana muhtaç olan iki bebeğin var demişti önceleri kolay olmadı ama zamanla kendimi dinlememyi öğrendim sonrada çocuklarım öyle vaktimi almaya başlamıştıki kendi sorunlarım aklıma bile gelmemeye başladı ve ilaç kulşlanmadan atlattım canım sende aynısını yap kendini dinleme acaba beynimde birşey varmı acaba niye ellerim şişiyo acaba hastamıyım bunları hiç düşünme düşündükçe hasta olursun zaten birşeyin yoksa bile canım doktora git eminim bunların aynılarını sana söyleyecektir sen artık bir annesin ve çocuğunnun sana ihtiyacı var bunu asla unutma birtanem geçmiş olsun balım

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Canım Pınar çok doğru söylemiş,sen kötü olursan bebğine kim bakıcak,kim ilgilenicek

yapma kendine gel lütfen
olumlu düşünmeye çalış

hepimiz insanız,ölümlü varlıklarız

sonunda elbet hepimiz yazılı saati dakikası anı geldiğinde öleceğiz

zamanı geldiğinde bir saniye geçirmek elimizde değil

OP
anneyimben

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
kızlar aksam esım dr goturdu benı..faka t norolog olmadıgı ıcın pratısyen dınledı panıkataga benzıyor dedı ve dahılıyeye yonlendırdı basdonmen vars a norolog dedı ama coksukur basdonmem yok...bıraz olsun rahatladım..tomografı cekın dedım gerek yok dedı ..:)pratısyen az cok anlar dımı kızlar ?

OP
anneyimben

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
saglıkocagından geldım kızlar..kan saıymımda cıkan sonuclar da hersey normal ama kan hucrelerım dusukmus? dr sordum pek bısey soylemedı adam gıbı ...neden acıklamazlar anlamam...nedemek bu bılen varmı canlarım?tam olrak kansızlıkmı ?

Tepki
93
saglıkocagından geldım kızlar..kan saıymımda cıkan sonuclar da hersey normal ama kan hucrelerım dusukmus? dr sordum pek bısey soylemedı adam gıbı ...neden acıklamazlar anlamam...nedemek bu bılen varmı canlarım?tam olrak kansızlıkmı ?

bitnm sonuçlarda low ve hıgh değerlerin çıkması herzaman anlamlı olmaz..doktorun anlamlı bir sonuç görmüş olsa muhakkak paylaşırdı seninle..hiç takma kafana..sadece biraz doğum annelik süreci yormuş seni..panik atak bir dönem yaşamıştım ben de...8 ay ilaç kullanmıştım kendimi tanıyamaz olmuştum...kafandaki sorunla başa çıkmanın yolunu öğrenmeye çalış kesinlikle ilaçla tedaviyi desteklemiyorum son aşamaya kadar...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar