New York Residence

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mimarı: Iosa Ghini Associati

Milanolu mimarlık firması Iosa Ghini Associati, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan New York Palace Boscolo Oteli için yeni bir ek bina tasarladı.

1.jpg


“New York Residence” adını alacak olan ek bina, otele 60 adet yeni oda ve en alt katında bir de ofis kazandıracak.

Bunun yanı sıra, otelin yanına yapılacak bir diğer eklentiyle, otel müşterileri 500 koltuk kapasiteli yeni bir oditoryumdan ve konferans merkezinden faydalanabilecek. Bu binanın yer altında bulunacak olan katında ise bir ticaret galerisi ve iş merkezi yer alacak.

Binanın birinci ve yedinci katları arasında ise, 140 adet rezidans tipi daire bulunacak.

2.jpg


3.jpg


Mimarlık firmasından yapılan açıklamada, ek binanın yapımına 2009’un Haziran ayında başlanacağı belirtildi.

Proje 4 etap halinde tamamlanacak. Buna göre, ilk olarak otele 60 yeni yatak kapasitesi kazandıracak olan ek bina tamamlanacak.

Ardından, 500 koltuk kapasiteli oditoryum ve konferans merkezinin yapımı başlayacak. Konferans merkezi, çevresine yeni bir fonksiyon ve canlılık getirecek.

Ek binaya otelden 5 ayrı kapı aracılığıyla ulaşılabilecek.

4.jpg


5.jpg


Son etapta ise 140 adet rezidans tipi daireden oluşan binanın inşaatına geçilecek. Bu dairelerde, malzeme kullanımına ve ufak detaylara büyük özen gösterilmiş.

Rezidans tipi konutlar, tek katlı ve çift katlı olmak üzere iki tipte bulunuyor. Birinci ve beşinci katlar arasında yer alacak olan tek katlı konutlar, 30 metrekareyle 90 metrekareye arasında değişiyor.

6.jpg


7.jpg


Çift katlı konutlar ise beşinci ve altıncı kata yerleştirilmiş. Bu konutların alanı ise 70 metrekare ve 100 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Çift katlı konutların aynı zamanda geniş balkonları da bulunuyor.

Kaynak: Dezeen
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst