New York'ta Beş Minare

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
New York'ta Beş Minare (New York'ta Beş Minare)

Mahsun Kırmızgül'den merakla beklenen bir polisiye. Mustafa Sandal ve ünlü yabancı oyuncularıyla New York'ta Beş Minare sinemalara konuk oluyor...

B556F9AE29EF33A4EF8C313371781B.jpg

New York'ta Beş Minare
Yönetmen :Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular : Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal, Ali Sürmeli, Engin Altan Düzyatan, Salih Kalyon, Haluk Bilginer, Robert Patrick, Danny Glover, Yüksel Arıcı, Gina Gershon
Tür : Aksiyon / Dram
Yapım : Türkiye, ABD, 2010

Büyük çaplı terör eylemleriyle benzerleri arasında öne çıkan bir suçluyu yakalamak için yapılan operasyon büyük bir çatışmaya dönüşür. Liderlerini koruma pahasına ortalığı kan gölüne çeviren adamları sayesinde lider son anda kaçarak kurtulur. Bir süre sonra kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Onu teslim almak için teşkilatta ilk akla gelen isim Fırat (Mahsun Kırmızıgül) olur. Fırat araştırmalarıyla suçlu Hacı Gümüş’ü (Haluk Bilginer) deşifre eden polistir. İyi derecedeki İngilizcesi ile Acar (Mustafa Sandal), Amerika’da Fırat’a eşlik edecektir. İkili Amerika’ya günlük olarak gidip, suçluyu teslim alıp döneceklerdir. Amerika’ya giderler, suçluyu teslim alırlar ama Hacı Gümüş’ü ellerinden kaçırırlar.Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir.Türkiye’nin doğusunda bulunan Bitlisli İki kan davalının öyküsü.

[DM]video/xbyowj_new-yorkta-bey-minare-2010-fragman_shortfilms[/DM]

Tepki
914
bu hafta vakit bulursam kesin gideceğim bu filme ..normalde türk filmine sinemada falan gitmem ...ama mahsun son zamanlarda sosyal içerikli filmler yapıyor ve yönetmenlik alanında kendini geliştirdi ..farklı konulara değiniyor olması sinemamız adına bir gelişme diye düşünüyorum ...beyaz melek ve güneşi gördümü de izlemiştim ..ikisini de çok beğenmiştim ...inş.bu da güzeldir... :hulya:

gurbetkusu

Daimi Üye
Tepki
1.309
kolay kolay son yillarin filmlerini begenmem ama bu film gercekten ilgimi cekti bakalim firsat bulabilirsek bizde gitmeyi dusunuyoruz sinemaya

Tepki
26
Filmi arefe günü izleme fırsatı buldum.Türk filmlerini tercih etmesemde Mahsun un filmleri ilgimi çekiyor.Sosyal içerikli olduğu için..Çok güzel mesajlar veriyor.Güneşi gördüm ve beyaz meleği çok beğendiğim için tereddütsüz gittim...Ve gerçekten çok beğendim...Mahsun kendisi oynamasa daha iyiymiş.Oyunculuğu gerçekten kötü bence...Ama Haluk Bilginer herzamanki gibi harikaydı....Özellikle Amerikalıların müslümanlara bakış açısı beni üzdü....Gerçek müslümanlık nasıl olmalı mesajını umarım izleyen herkes alır...Yoksa cihat adına yapılan tarikatçılık üzerinde durulmuş,mesaj harikaydı bence anlayana...:kahve:

Tepki
914
ben de izledim ..açıkçası fragmandan çok etkilenmiştim ama fragman kadar etkileyici değildi film ..ilk başta çok güzel gidiyordu aslında ama sonra olayları çok basite indirgemişler ve anlatmak istediklerini anlatamamışlar tam olarak ...bir de bu filmi yapmak için edinilen dini bilgi eksik ...bazı yerlerde değindikleri dini temalar olmamış ..daha ii bilgi edinip yapsalarmış daha ii olurmuş ..ama filmin mesajı güzel ...mesajı anladıysanız sorun yok zaten ..mahsuna gelince yönetmenlikte çağ atladı ama oyunculuğu sıfır ve filmi etkiliyor bence ekranda hiç görünmesin daha ii ..:dertli:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Mahsun Kirmizigül´ün oyunculugunu bende begenmiyorum. Ses tonu bile olmamis. Kendi yerine baskasini oynatsaymis daha iyi olurmus. :eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar