Nezle Hastalığı ve Nezle Hastalığında Önerilen Şifalı Bitkiler

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre




Grip mi yoksa nezle mi olduğunuzu nasıl anlarsınız? İki hastalık arasındaki farklar ve korunma yolları aşağıda belirtilmiştir:
Grip ve nezle aynı yollardan kişiden kişiye geçer.
Hastaların öksürüp aksırmasından havaya mikroplu su damlacıkları dağılır ve bunlar diğer kişilere solunum yoluyla geçer. Ancak grip, nezleden daha yaygındır. Bazı kişilerde, özellikle 65 yaşın üstünde olanlara zatürree gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. Kalp hastalarında ölüme neden olabilir.
Grip ateş, titreme, kaslarda ağrı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı, öksürük ve yataktan kalkamayacak derecede bitkinlik ve uyuma hissi ile kendini gösterebilir. Bazı kişilerde kusma görülebilir. Genellikle 7-10 gün sürer.
Çocuklar nezleyle yılda ortalama 10 defa, büyükler işe 2-3 defa yakalanırlar. Hastalığın en kötü belirtileri 2-3 gün sürer. Belirtiler arasında hafif ateş, baş ağrısı, burun akması, ve aksırma sayılabilir.
Önlem ve tedavi gripte olduğu gibidir. Ancak nezlenin aşısı yoktur ve genelde hastalara yatak istirahatı gerekmez. Gripte olduğu gibi nezleye tutulduğunuz zaman da başkalarından uzak kalarak hastalığın onlara bulaşmasını engellemelisiniz.

Nezle Hastalığı ve Nezle Hastalığı İçin Bitkisel Formüller
  • Ihlamur toz haline getirilip günde 3-5 defa 1-4 gr içilir.
  • Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı tarçın konulur 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
  • Çörekotu suyla ıslatılıp, sonra kurutulur. Toz haline getirilip, buruna çekilir.
  • Lahana yaprakları 5 dakika kaynatılır. Elde edilen sudan günde 2-3 bardak içilir.
  • 1 bardak suya, 4 gram ayrık kökü konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
  • 1 bardak suya 10 gram maydanoz konulur. 5 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir. Suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 3-4 bardak içilir.
  • 1 bardak süte, 3 diş sarımsak, 1 baş soğan ezilip konulur. Hafif ateşte 10 dakika kaynatılıp, süzülür. 1 kaşık bal ilave edilip, 2 saat arayla 1’ er kaşık sıcak olarak içilir.
  • 500 gram kaynar suya, 10 gram parçalanmış kuru incir, 10 gram kuru üzüm konulur. 30 dakika bekletilip, nezle başlangıcında 1 günde tüketilir.
  • 1 kilo kaynar suya, 10 gram ebegümeci, 10 gram menekşe, 10 gram sığırkuyruğu konulup, 10 dakika bekletilir. Günde 3-4 bardak içilir.
Prof. Dr. Ahmet Maranki

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst