incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 damla limon suyu
1.5-2 bardak un
Şerbeti;
2.5 bardak şeker
3 bardak su
NOT:Bu tatlı çabuk olduğu için habersiz gelen misafirlere yapıyordum.Nilüferin meşhur tatlısı diye diye tatlı benim adımı aldı.Yani bu isimle bir tatlı bulamazsınız.
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğimiz için unu azar azar ekleyin.Fındık büyüklüğünde yapın- çok büyüyor çünkü-yağlanmış tepsiye dizin.200 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şekeri ve suyu iyice çırpın.Şeker iyice erisin.Şerbet kaynamayacak sadece çırpılacak.Fırından çıkan tatlıyı kapaklı bir kaba alın,çırpılan suyu üstüne dökün.Tatlı çabuk soğuduğu için 1 saat içinde servis yapabilirsiniz.Bu tatlının görüntüsü kemalpaşaya benziyor ama tadı daha güzel emin olun.Herkese afiyet olsun
ALINTI