Nişastalı poğaca

aynur67

Aktif Üye
Katılım
31 Temmuz 2008
Mesajlar
108
Tepki
138
Puan
43
Konum
zonguldak-ereğli
nişastalı poğaça


3127566543_c6e0f72f1d.jpg









Nefis lezzetli ve kıyır kıyır bir poğaça oldu; uzun süre tazeliğini koruyor.



Malzemeler:

125 gr oda ısısında tereyağı

yarım su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı nişasta

1 yumurta

1 tatlı kaşığı kabartmatozu

1 tatlı kaşığı tuz

un

içine: peynirli iç vb.

üzerine: 1 yumurta sarısı



Yapılışı:

nişasta ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. nişasta eklenir yoğurulur azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. çeviz iriliğinde alınır istenilen iç konur poğaça şekli verilir. üzerine yumurta sarısı ve susam ve çörekotu serpilir önceden ısınmış 185 derecede pişirirlir.

ALINTIDIR....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst