Nk'den Abur Cuburların Ev Yapımı Halleri : Çokoprens Ve İstiridye Görünümlü Kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
n52RZ5.jpg

Çokoprens ve İstiridye Görünümlü Kurabiye

Tek hamurdan farkı kurabiye denemeleri...

1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu süt tozu
80 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağ (Ben margarin kullandım)
Vanilya (limon kabuğu da hoş olur)
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için : Bitter çikolata, fındık içi ve hindistan cevizi

Yapılışı

Bütün malzemeyi yoğurup istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin yada muffin kalıplarına koyun (Ben muffin kalıbı kullanırken hamuru önce açıp kase ile kestikten sonra kalıba yayıp ortasını boş bıraktım ona rağmen kabarıp içini doldurdu o yüzden tamamen hamur koymayın) önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde dikkatlice pişirin

Piştikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip resimde görüldüğü gibi kurabiyelerin yarısını batırıp fındığa yada hindistan cevizine bulayın. Çokoprens gibi olanlar içinde iki yuvarlak kurabiyenin içlerine çikolata sürüp sandviç gibi kapatın. Kısa süre buzdolabında tutarsanız çikolatalar akmaz

-*-*-*-

Ben deneme amaçlı yaptığım tarifleri genelde yarı malzeme ile yaparım. 2 yumurta 10 yemek kaşığı şeker vs şeklindeydi ama ben tüm malzemelerin yarısını koydum. O yüzden yukarıdaki malzemeler gözünüze az görünebilir. Siz daha çok çıksın isterseniz tam ölçü olarak kullanabilirsiniz.

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.303
:ilknur: Allahım ben bunu nasıl göredim :ayk:
Valla mikemmel olmuş heee brava -alkis
Ellerine saglık bacım çokoprensin birini ben kaptım ilk yorum benden oldugu için benim hakkım demi nk'm kimseye vermicen bana vercen demi onlara vermiycen bana vercen demi :D onlara verme zaten bana ver :gul::kahkaha: (buarabunasardıranbittersmilisi) :kptmya:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
flamingom Aşk Sancısı teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :ask:

:ilknur: Allahım ben bunu nasıl göredim :ayk:
Valla mikemmel olmuş heee brava -alkis
Ellerine saglık bacım çokoprensin birini ben kaptım ilk yorum benden oldugu için benim hakkım demi nk'm kimseye vermicen bana vercen demi onlara vermiycen bana vercen demi :D onlara verme zaten bana ver :gul::kahkaha: (buarabunasardıranbittersmilisi) :kptmya:

İstersen hepsini kap helal olsun yarasın bacıcığıma :cak: vercen vermecen kısmına koptum ya bitter altında kalan nk'nin seferleri iptal yine

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.303
flamingom Aşk Sancısı teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :ask:

İstersen hepsini kap helal olsun yarasın bacıcığıma :cak: vercen vermecen kısmına koptum ya bitter altında kalan nk'nin seferleri iptal yine

:gul: kız bu ara onu yapıyorum evin içindede komedi :D bayağı iyi gidiyor
Üst komşumun oğlu var 12 yaşında :D annesi onu azarlarken arada benide kaynatıyor bazen :gul:
hemen bir cırlama bir kıyamet açıyorum ağzımı :gul:
yaa bana bağırmıcan ona bagırcan dimi beni dövmicen onu dövcen dimi beni dövme onu döv zaten :kahkaha:

Bu şekil gidiyo :D dur son yapam :D

zaten biliyodum o kurabiyeleri bana verceğni. biliyorum onlara vermicegni ben demiştim zaten bana verir onlara vermez onlara verme zaten bana ver demiştim :kahkaha::kptmya: bana verdin dimi :nazo:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar