Nohut Böreği

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Nohut Böreği


Kerevizi ve soğanı ince ince kesin. Tavada kızdırdığınız yağda, her ikisini birden gevrekleşinceye kadar kavurun. Nohutu haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderde püre haline getirin. Ardından kereviz-soğan karışımına ekleyin. Yulaf kepeğini ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye boşalttığınız nohutlu karışımı önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin.
4
kişilik

60 dakika

Türkiye


Malzemeler

1 su bardağı nohut
1 su bardağı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 soğan
1 kereviz
Tuz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst