Nohut Böreği
Kerevizi ve soğanı ince ince kesin. Tavada kızdırdığınız yağda, her ikisini birden gevrekleşinceye kadar kavurun. Nohutu haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderde püre haline getirin. Ardından kereviz-soğan karışımına ekleyin. Yulaf kepeğini ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye boşalttığınız nohutlu karışımı önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin.
4
kişilik
60 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 soğan
1 kereviz
Tuz
Kerevizi ve soğanı ince ince kesin. Tavada kızdırdığınız yağda, her ikisini birden gevrekleşinceye kadar kavurun. Nohutu haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderde püre haline getirin. Ardından kereviz-soğan karışımına ekleyin. Yulaf kepeğini ve tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye boşalttığınız nohutlu karışımı önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin.
4
kişilik
60 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 soğan
1 kereviz
Tuz